ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ "ΚΛΕΙΣΤΩΝ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων "δεν είναι θέμα του Μνημονίου", αλλά "η κυβέρνηση θεωρεί ότι βοηθά το νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για φτηνότερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Έφερε ως πρώτο παράδειγμα ανοίγματος κλειστού επαγγέλματος τις μεταφορές και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Παπακωνσταντίνου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο αρχών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και κατόπιν μαζί με τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη να υπάρξει συνεργασία με τα υπουργεία στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τέτοια επαγγέλματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι "μπορεί το Μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά όμως, αυτά τα οποία κάνουμε, δεν είναι λόγω Μνημονίου. Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου. Θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί πολλές φορές είναι εύκολο είτε κι εμείς να συρθούμε, είτε και η δημοσιογραφία να σύρεται σε αυτή τη λογική και να μπούμε σε μια παθητική στάση, που συνοψίζεται στην έκφραση "εφόσον το λέει το Μνημόνιο, αυτό κάνουμε".

Ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου, αναφέροντας πως η χώρα μέσα στην χρονιά την οποία χαρακτήρισε "από τις πιο δύσκολες των τελευταίων δεκαετιών" - βρέθηκε σε οριακό σημείο, απομονωμένη, με τεράστιο χρέος και έλλειψη αξιοπιστίας σε όλους τους τομείς.

Τόνισε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σκόπευαν στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που κληρονόμησε και πρόσθεσε ότι "τώρα συνεχίζουμε το έργο μας, έργο μόνιμων αλλαγών και ανατροπών"। Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε, παρά τις δυσκολίες και με τις θυσίες του ελληνικού λαού να σώσει τη χώρα, επιτυγχάνοντας αυτό που πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θεωρούσαν ακατόρθωτο και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει αρχίσει να αλλάζει.
www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου