ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γεωργίου Ι. Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Γεωργίου Ι. Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
ΠΡΟΣ
1) κ. Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
2) κ. Πρόεδρο και Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
ΚΟΙΝ: κ.κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
ΘΕΜΑ: Αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων και Περικοπή Οδοιπορικών
ΣΧΕΤ: 1) Η με αριθ. 1189 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1189 τ΄ Β)
2) Το με αριθ. πρωτ. 19009/10-5-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Κ. Πρόεδρε, κοι Συνάδελφοι,
Με την ως άνω εκδοθείσα Κ.Υ.Α. δυστυχώς οι συνάδελφοι που διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτός Νομού και οι περισσότεροι σε περιοχές σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους θα αναγκασθούν λόγω των ρυθμίσεων που υπάρχει στην σχετική Κ.Υ.Α. να καταβάλλουν χρήματα εξ ιδίων για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Το όποιο προσδοκώμενο έσοδο της τάξεως €200-300 αναιρείται με το σχετικό έγγραφο 2), όπου εντελώς προκλητικά αναφέρει ότι οι συνάδελφοι που διορίζονται εκτός Νομού να επιστρέψουν μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 25ηςΜαΐου 2014. Δηλαδή τους επιβάλλεται να κάνουν 11 διανυκτερεύσεις, να έχουν δύο εβδομάδες κλειστά τα γραφεία τους για να αποφευχθεί η χορήγηση οδοιπορικών για την ενδιάμεση επιστροφή τους, αδιαφορώντας για την κάλυψη εξόδων διαμονής.
Πέραν αυτού οι συνάδελφοι που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους εντός Νομού είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν, σε κάθε περίπτωση μετά από ένα μήνα.
Κ. Πρόεδρε, κοι. Συνάδελφοι,
Οι ανωτέρω ρυθμίσεις πραγματικά είναι απαράδεκτο, μας προσβάλλουν ως επιστήμονες και πολίτες αυτής της χώρας και οδηγούν σε αδιέξοδο και προβληματισμό χιλιάδες συναδέλφους.
Παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα ώστε:
1) Να επανέλθει το ύψος της ημερήσιας αποζημίωση σε €115.
2) Να χορηγηθούν οδοιπορικά και για τη δεύτερη Κυριακή (με την ανάκληση σε κάθε περίπτωση του 2) εγγράφου
3) Να πληρωθούν και οι εντός Νομού διοριζόμενοι συνάδελφοι αμέσως μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους
4) Να διερευνήσετε εάν η Ευρωπαική Ένωση έχει εγκρίνει και πιστώσει διάθεση κονδυλίων για τις Ευρωεκλογές. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας εισηγούμαι στον 2ο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών να μην μεταβούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για εκτέλεση των καθηκόντων τους αφού η Ελληνική Πολιτεία αυθαίρετα δεν έχει καταβάλει οδοιπορικά για μετάβαση.
Μετά τιμής,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου