ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Ρουπακιώτης για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από μεγάλο όγκο υποθέσεων θα συμβάλλει ο νέος θεσμός της διαμεσολάβησης, τόνισε απόψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης κατά την κήρυξη των εγκαινίων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμασολαβητών.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη επίθεση, όμως να μην δεχθεί επίθεση και ο θεσμός της διαμεσολάβησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης.
Απευθυνόμενος δε, στους δικηγόρους επεσήμανε πως είναι στα χέρια τους η αξιοπιστία του θεσμού ο οποίος εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη αφού θα «ξεμπλοκάρουν» πολλές υποθέσεις. Όπως μάλιστα, εξήγησε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Κανελλόπουλος με τη λειτουργία της διαμεσολάβησης θα υπάρχει πλέον άμεση και αποτελεσματική επίλυση των διαφορών μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου