ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ: ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΝΤΟΛΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ
   Παύλου Μελά 5
Τ.Κ. 65403
Τηλ.: 2510224436-2510222289
FAX : 2510228364
 
 


             Καβάλα,  26 Απριλίου 2013  
                                                                  Αριθμ. πρωτ.993  


Προς
κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων     Ελλάδος  
Αθήνα
Κοινοποίηση
Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

κ. Πρόεδρε
κ. Συνάδελφοι

Εδώ και λίγο καιρό εμφανίσθηκε το φαινόμενο τα Διοικητικά Δικαστήρια, με διαδικασίες κατεπείγοντος και ενώ ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη απορριφθεί αιτήσεις προτιμήσεως, να επισπεύδουν την συζήτηση από ετών εκκρεμουσών υποθέσεων, ενώ παράλληλα στο ακροατήριο απορρίπτονται αιτήματα αναβολών που προβάλλονται από δικηγόρους για ουσιαστικούς λόγους, με ικανό αριθμό προσφευγόντων, και μάλιστα σε πρωτοείσακτες υποθέσεις.
Επίσημη αιτιολογία στις περιπτώσεις αυτές το ότι οι ανωτέρω υποθέσεις αναφέρονται σε νομικά ζητήματα, για τα οποία ήδη έχει αποφανθεί το ΣτΕ.
Είναι προφανές ότι με την παραπάνω τακτική θίγεται ακόμη περισσότερο η συμμετοχή των δικηγόρων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και επί πλέον τα ίδια τα δικαστήρια καταργούν το αδέσμευτο της κρίσης τους.
Στην πραγματικότητα η Διοικητική Δικαιοσύνη, υποκύπτοντας σε άνωθεν εντολές για ταχεία εκκαθάριση των  υποθέσεων προσβάλλει τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων, περιορίζει, αν όχι καταργεί, δικαιώματα των διαδίκων και αυτοδεσμεύεται από την εκφώνηση ακόμη της υπόθεσης στο ακροατήριο, αναφορικά με το περιεχόμενο της απόφασης.
Πιστεύουμε ότι μεταξύ των άλλων τα παραπάνω φαινόμενα και πρακτικές, εντελώς ξένες με το δικαιϊκό μας σύστημα και νομικό πολιτισμό μας, πρέπει ομοίως να μας προβληματίσουν και να μην μείνουν αναπάντητα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                         ΕΥΓΕΝΙΑ Α.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
                                                                                                                       

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου