ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα Δ.Σ. Δ.Σ.Α. για Διωκόμενους Συναδέλφους Θεσσαλονίκης


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
        Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
             Τηλ. 210-33.98.270, 71
Αθήνα, 13/3/2013
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, δικάζονται στο Εφετείο Πλημμελημάτων, τέσσερις δικηγόροι Θεσσαλονίκης, οι δύο από αυτούς μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ, διότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρήθηκαν επειδή Πρόεδρος Τριμελούς Πλημμελειοδικείου απέρριψε αίτημα αναβολής, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας. Το αδίκημα για το οποίο δικάζονται είναι η διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου.
Η συμπεριφορά αυτή και η παραπομπή των δικηγόρων σε δίκη αποτελεί ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και ιδίως στο δικαίωμα της απεργίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση ενώ βάλλει και κατά των δικαιωμάτων των πολιτών, που υποχρεώνονται να στερηθούν το δικαίωμα της δίκαιης δίκης με δικηγόρο υπερασπιστή.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας καταγγέλλει την αυθαίρετη στάση των συγκεκριμένων δικαστών και συμπαραστέκεται στα διωκόμενα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ……………...…………………… Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ……… ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΑΜ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου