ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αθωώθηκαν οι 4 δικηγόροι που υπερασπίστηκαν την κινητοποίηση του κλάδου τους


Αθωώθηκαν πριν λίγο από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τέσσερις δικηγόροι οι οποίοι κατηγορούνταν  για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου δικηγόρων. Κατηγορούμενοι ήταν οι Ζήσης Κλεισιάρης, Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ) και ο Γιώργος Πάσογλου οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 2008 υπερασπίστηκαν την κινητοποίηση του κλάδου τους.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μίλησαν οι διωκόμενοι δικηγόροι Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης και το μέλος του ΔΣ Μ. Λαμτζίδης.
 
"Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, τέσσερις δικηγόροι Θεσσαλονίκης δικαζόμαστε διότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρηθήκαμε, όπως οφείλαμε, προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής μίας συναδέλφου μας, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας" τόνισαν οι τρεις κατηγορούμενοι δικηγόροι Ζήσης Κλεισιάρης, Γιώργος Τζαμαδάνης και Αρετή Σκουνάκη. 
 
Επιπλέον επσημαναν ότι η συμπεριφορά αυτή και η παραπομπή τους σε δίκη αποτελεί ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων και κυρίως στο δικαίωμα της αποχής, ως λόγος αναβολής αλλά και στα δικαιώματα των πολιτών, καθώς βάλλεται το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη (να έχουν δηλαδή συνήγορο ως υπερασπιστή τους), το οποίο κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο Σύνταγμα.
 
Υπογράμμισαν προς κάθε κατεύθυνση, ότι "οι Δικηγόροι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι και να καμφθούν από τις διώξεις και τις πιέσεις".
 
"Θα είμαστε παρόντες και θα δίνουμε τις μάχες που απαιτούν οι συνθήκες και οι περιστάσεις, όταν καταπατούνται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των δικηγόρων και των πολιτών, είτε από την Κυβέρνηση είτε από τους Δικαστές" επεσημαναν.
 
Ήδη το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση για αποχή την Πέμπτη 14 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και των πολιτών, με σκοπό να γίνει μόνο η συγκεκριμένη δίκη και να μπορέσει όλος ο κλάδος να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στους 4 διωκόμενους δικηγόρους. 
 http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου