ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ - ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ - ΝΕΟΣ ΚΠολΔ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Τρόικα: Ζήτησε πάγιο σύστημα επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης
Εγκαταλείφθηκαν οι αριθμητικοί στόχοι για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων
Εγκαταλείφθηκαν οι αριθμητικοί στόχοι, που είχαν τεθεί για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων με σκοπό την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, μετά τις επαφές κλιμακίου της τρόικας με τους επιτελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης και με μέλη δικαστικών ενώσεων.

Στην τελευταία συνάντηση, τα μέλη της τρόικας ζήτησαν από τους επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου, αφενός για την επίσπευση έκδοσης αποφάσεων επί των εκκρεμών υποθέσεων, αφετέρου την καθιέρωση ενός πάγιου συστήματος επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να εξεταστούν και να αξιολογηθούν όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για την επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης.

Μετά την αξιολόγηση όλων των νομοθετικών δεδομένων, το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήθηκε να καθορίσει τη δράση του με αναβαθμισμένους ποιοτικούς στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να επεκτείνει το μέτρο της διαμεσολάβησης (εξωδικαστική επίλυση διαφορών) και στις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όπως και στις αστικές μικροδιαφορές μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, να καθιερώσει τον θεσμό των ενδικοφανών προσφυγών. Δηλαδή, θα συγκροτηθούν ειδικές επιτροπές, οι οποίες θα απαρτίζονται από συνταξιούχους δικαστές, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που έχουν συνταξιοδοτηθεί, καθηγητές πανεπιστημίων, μέλη δικηγορικών συλλόγων και Επιμελητηρίων, κ.λπ, οι οποίες θα αποφασίσουν ποιες υποθέσεις θα μπορούν να εισάγονται στα Διοικητικά Δικαστήρια και ποιες θα απορρίπτονται.

Ακόμη, αναμένεται η αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η εισαγωγή της ηλεκτρονικής κατάθεσης προσφυγών, δικογραφιών, κ.λπ. και στη Διοικητική Δικαιοσύνη, ενώ θα εφαρμοστεί η τηλεδιάσκεψη στις πολιτικές υποθέσεις.

Τέλος, πρόκειται να γίνει ανακατανομή των διοικητικών δικαστών κατά δικαστήριο, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ η ανακατανομή θα πραγματοποιείται στο μέλλον εφόσον μεταβάλλονται τα δεδομένα στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου