ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΑΑ; - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣΑ


Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) στο οποίο ανήκουν κυρίως δικηγόροι, μηχανικοί, υγειονομικοί και συμβολαιογράφοι και το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.
Μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παραπάνω κίνηση, καθώς η μη ένταξη των εν λόγω ταμείων στον ΕΟΠΥΥ ήταν μία από τις «κόκκινες κάρτες» της τρόικας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος που συμμετείχε στη σύσκεψη. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο μέλλον κι άλλα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ.
Πέραν αυτών στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της κάλυψης του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ που για φέτος υπολογίζεται σε 2-2,5 δισ ευρώ, ενώ τα χρέη του Οργανισμού ανέρχονται σε περίπου 3 δισ ευρώ.
www.kathimerini.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα, 28-9-2012

Όλως αιφνιδιαστικά και ενώ η ρύθμιση του εν λόγω ζητήματος είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Ιούνιο, κατόπιν της σχετικής απόφασης του τότε Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιου Ρουπακιώτη ενόψει της από 26-4-2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. να μην ενταχθεί ο Τομέας Υγείας του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και της υπ΄ αριθμ. 319/2012 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ανακινείται ξαφνικά εκ νέου ζήτημα υπαγωγής του Ταμείου μας στον άκρως προβληματικό και υπό πλήρη κατάρρευση νεοσυσταθέντα Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν μπορεί φυσικά να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνιος  Ρουπακιώτης δέχτηκε εσχάτως, μέσω του τύπου, κατευθυνόμενες βολές για την ως άνω καθόλα νόμιμη απόφασή του και επιχειρήθηκε, με τεχνικές εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού, η απαξίωσή του.
Σημειώνεται ότι ο ΔΣΑ έχει ήδη ζητήσει τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική και σύννομη διευθέτηση του ζητήματος, αναμένοντας τα αποτελέσματά της σύμφωνα με το νόμο και κάθε άλλη ενέργεια μόνο πρόχειρη μπορεί να χαρακτηριστεί, οδηγώντας σε καταστάσεις που θα πλήξουν ευθέως τα δικαιώματα χιλιάδων ασφαλισμένων, εντάσσοντάς τους σε ένα σύστημα που βρίθει παθογενειών, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε.
Εν μέσω μιας επαπειλούμενης φοροεπιδρομής κατά του δικηγορικού σώματος, πλήρως αναντίστοιχης με τις συνθήκες της αγοράς και την εισοδηματική κατάσταση του μέσου συναδέλφου, επιχειρείται η πλήρης λεηλασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων τόσο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο και στα αποθεματικά του Ε.Τ.Α.Α., με ανέφικτο στόχο τη στήριξη άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας υπό τη σκέπη ενός πλήρως χρεοκοπημένου και εξαρχής καταδικασμένου σε αποτυχία συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Υπενθυμίζουμε εκ νέου τις πολλαπλές βλάβες που έχει υποστεί το ΕΤΑΑ-ΤΑΝ από τις διαρκείς και ανεξέλεγκτες κατά το παρελθόν επενδύσεις των αποθεματικών του εκ μέρους της Ελλάδος σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που οδήγησε σε μια σημαντικότατη απώλεια των πόρων του, με απροσδιόριστες για τη βιωσιμότητά του συνέπειες, γεγονός που καταγγείλαμε εγκαίρως και εκκίνησε εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
  • αντιλαμβάνεται ως αδιαπραγμάτευτα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του και είναι αποφασισμένος και έτοιμος να τα προασπίσει απέναντι σε κάθε απόπειρα αναίτιας, προκλητικής και αδικαιολόγητης υποβάθμισής τους, από όπου κι αν προέρχεται.
  • Εκφράζει την αγανάκτησή του για τη διαρκή και αναίτια στοχοποίησή του, τονίζοντας ότι τα όρια ανοχής του δικηγορικού σώματος τείνουν πλέον να εξαντληθούν.
  • Καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία και την πολιτική ηγεσία της χώρας να ενεργήσουν συνετά και υπεύθυνα, με γνώμονα τη νομιμότητα, σεβόμενοι τη συνέχεια του Ελληνικού κράτους και τις ειλημμένες σε αρμόδιο επίπεδο αποφάσεις και απέχοντας από οποιαδήποτε προσπάθεια εκ νέου νόθευσης των συμφερόντων των ασφαλισμένων του Ταμείου μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
 http://www.dsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου