ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πενθήμερη προειδοποιητική απεργία εξετάζουν οι δικαστές

Την στάση τους απέναντι στις νέες περικοπές, 20% με 25%, τις οποίες πληροφορήθηκαν και επισήμως από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθορίζουν δικαστές και εισαγγελείς. 

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Βασιλική Θάνου, συγκαλεί το μεσημέρι της Παρασκευής στις 3 μ.μ. έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μια από τις προτάσεις που θα εξεταστούν, θα είναι και αυτή της πενθήμερης προειδοποιητικής απεργίας, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος, που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις δικαστικών λειτουργών. 

Δικαστές και εισαγγελείς είναι ανάστατοι με το νέο ψαλίδισμα στις αποδοχές τους το οποίο, όπως λένε, φτάνει πλέον  το 50% και κάνουν λόγο για «συνταγματική εκτροπή», επικαλούμενοι το Σύνταγμα, που προστατεύει το ειδικό μισθολόγιό τους, αναγνωρίζοντας τους δικαστές ως εξουσία ισότιμη και ισόκυρη με την εκτελεστική και νομοθετική.

Την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένουν απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γιώργος Φαλτσέτος, έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνέλευση θα καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου