ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Προς
Την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
(Δια του  Προέδρου αυτής κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου) ----     Αθήνα

Αγαπητοί συνάδελφοι                                                                                        
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αισθάνθηκα την υποχρέωση ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής να απευθυνθώ στον κ. Πρόεδρο  επισημαίνοντας την ανάγκη διεξοδικής ενημέρωσης του Σώματος για κρίσιμα τρέχοντα ζητήματα -  που απασχολούν ολόκληρη την Δικηγορική Κοινότητα, θίγουν βάναυσα τον θεσμικό  ρόλο μας, απειλούν με περιθωριοποίηση  και  οικονομική εξαθλίωση μεγάλη μερίδα συναδέλφων -  προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις έγκαιρης αντιμετώπισής τους από την υπεύθυνη συνδικαλιστική ηγεσία.
Θεώρησα αυτονόητη ,δυστυχώς, την θετική ανταπόκριση του κ. Προέδρου στις αλλεπάλληλες  επιστολές μου (που σας είναι γνωστές) έχοντας πλήρη πεποίθηση  τόσο για την σοβαρότητα των επισημανθέντων  ζητημάτων, όσο και για την πρόθεση του κ. Προέδρου να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες αντιμετώπισής τους.
Η μέχρι σήμερα στάση του κ. Προέδρου, στάση αδιαφορίας και απαξίωσης των  πρωτοβουλιών μου, με θίγουν βαθύτατα σε προσωπικό αλλά και συνδικαλιστικό επίπεδο  και μου δημιουργούν σαφή πλέον πεποίθηση ότι μεταξύ μας δεν υφίσταται η αναγκαία στοιχειώδης συναντίληψη  για την κρισιμότητα των ζητημάτων που αφορούν το Δικηγορικό Σώμα αλλά κυρίως την βούληση και τον τρόπο αντιμετώπισής τους .
Υπό αυτές τις συνθήκες, λόγοι προσωπικής και συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας επιβάλλουν σε μένα  (ως ελάχιστο μέτρο αντίδρασης στην προπεριγραφείσα συμπεριφορά) να μη συμμετέχω  πλέον στην Συντονιστική  Επιτροπή  , όργανο που όλο και πιο εμφατικά εμφανίζεται να μην επιτελεί  τον σκοπό δημιουργίας του και να έχει περιέλθει σε κατάσταση υπολειτουργίας.
Στο πλαίσιο αυτό - και  εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία και πικρία μου για τον τρόπο αντιμετώπισης των πρωτοβουλιών μου από τον κ. Πρόεδρο της Συντονιστικής και της  Ολομέλειας,  συμπεριφορά που πλήρως αντιδιαστέλλεται με τις έμπρακτες εκδηλώσεις εκτίμησης και αλληλοσεβασμού που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μου με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας - υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής, δηλώνοντας, παράλληλα ότι θα συνεχίσω αταλάντευτα και με μόνο κριτήριο την προσωπική και συνδικαλιστική αξιοπρέπειά μου να υπερασπίζομαι μαχητικά και υπεύθυνα τα συμφέροντα του Δικηγορικού Σώματος .

                                                               Με μεγάλη εκτίμηση
                                                       Αναστάσιος  Απολ. Βολιώτης
                                                                Πρόεδρος  ΔΣΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου