ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-12-2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας από τα καθήκοντα τους την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφραστεί σύσσωμη η αντίδραση των πολιτών στο νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επικυρώσει τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και τον «Πολυνόμο» στο πλαίσιο της εξακολουθητικά εφαρμοζόμενης άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Παράλληλα απέχουμε διαμαρτυρόμενοι για την άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί και ειδικά ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, ο οποίος ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του παροχές, αλλά και για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε εκ νέου «άνοιγμα» του δήθεν κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, με στόχο την αποδυνάμωση των δικηγορικών συλλόγων, την λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιριών στο χώρο της δικηγορίας, αλλά και δικηγορικών εταιριών με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, εξελίξεις που ευνοούν την επικράτηση μονεταριστικών αρχών στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της παροχής δικηγορικών υπηρεσιών και την συνακόλουθη παρεμπόδιση της πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της Δικαιοσύνης για την πλειοψηφία των πολιτών. Ταυτόχρονα διακηρύσσουμε ότι τα παραπάνω ζητήματα συνιστούν «κόκκινες γραμμές» για τους μαχόμενους, αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων να τις παραβιάσει.
Την ημέρα της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο:
α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφές - λήξη προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεις
δ) αναστολές πλειστηριασμού και εκτέλεσης αποφάσεων
Ο ρόλος των Δικηγόρων ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης καθιστά επιβεβλημένη τη διεξαγωγή διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να υιοθετηθούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και στην ουσιαστική αναμόρφωση της ως θεσμού. Στο διάλογο αυτό προσερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις, ευελπιστώντας σε μία ουσιαστική συζήτηση, η οποία δεν θα υπονομευτεί από εξωθεσμικούς παράγοντες.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου