ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τι γίνεται με τον ΦΠΑ ; προκήρυξη της 'ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ",

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ


Τι γίνεται με τον ΦΠΑ ;


Στις 20 Οκτωβρίου καλούμαστε να υποβάλουμε για πρώτη φορά περιοδική............

δήλωση ΦΠΑ , είτε έχουμε ενεργήσει φορολογητέες πράξεις είτε όχι και ήδη αισθανόμαστε έντονα την πίεση:
……από την επιβάρυνση των αμοιβών μας με 23%,

……από την ανάγκη να καταφύγουμε σε λογιστή για να μας λύσει τα δεκάδες ερωτήματα που έχουμε,

…….από την ανασφάλεια που μας διακατέχει για το αν θα έχουμε να αποδώσουμε τα ποσά του ΦΠΑ κατά το χρόνο της εκκαθαριστικής δήλωσης.


Είναι οριστική η επιβολή του;


Εμείς λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ!! Γιατί ένας άδικος νόμος δεν γίνεται δίκαιος μόνο και μόνο επειδή οι κυβερνώντες θέλουν να τον επιβάλουν. Και η επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες μας είναι άδικη για πολλούς λόγους, όπως:

……… γιατί επιβάλλεται για πρώτη φορά σε εποχή «ισχνών αγελάδων» δηλαδή σε εποχή που μετά βίας βγάζουμε τα προς το ζήν,


………..γιατί δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των ασθενέστερων στρωμάτων στην δικαιοσύνη,


……….γιατί δίνει «καλή μπαλιά» στις εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν οργανωμένο λογιστήριο και βγάζει εκτός παιχνιδιού τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρά δικηγορικά γραφεία.Κάποιοι θα πουν ότι «δεν γίνεται αλλιώς», διότι «είναι Οδηγία της Ε.Ε», διότι «αυτό ισχύει σε όλη την Ευρώπη» κλπ


Κι’ όμως γίνεται!!
Διότι με το άρθρο 375 της Οδηγίας 2006/112 η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μην επιβάλει ΦΠΑ στις υπηρεσίες μας για απεριόριστο χρονικό διάστημα.Διότι ήδη εξαιρεί από τον ΦΠΑ τους δικηγόρους με πάγια αντιμισθία, δηλαδή δεν επιβαρύνει με ΦΠΑ τις μεγάλες εταιρείες που διατηρούν νομική υπηρεσία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και βεβαίως τις…..αγαπημένες της Τράπεζες, οι οποίες ως γνωστόν είναι από τους μεγαλύτερους «καταναλωτές» των υπηρεσιών μας!!!Αλλά πέρα απ’ όλα αυτά, διότι δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με αυτή που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη!! Η διαφοροποίηση μας είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και αυτοί που πιστεύουν ότι οι «Οδηγίες της Ε.Ε.» είναι οιονεί «θεϊκές» εντολές, αναγκάζονται να αναγνωρίσουν ότι η αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν θα φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, αλλά θα οδηγήσει σε οικονομική εξουθένωση τους ασθενέστερους, δηλαδή σε μηδενισμό της φοροδοτικής τους ικανότητας!!
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Πρώτα απ’ όλα να αντιληφθούμε ότι χάσαμε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο!! Και πόλεμος σημαίνει συνεχείς διαμαρτυρίες, διαβήματα, επαναφορά του θέματος με κάθε ευκαιρία, ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί η επιβολή του ΦΠΑ, προσφυγές με κάλυψη του Συλλόγου και κυρίως τονισμός ότι «οι Τράπεζες δεν πληρώνουν»!!!
Αυτά μπορούν να γίνουν και μπορούν επίσης να φέρουν αποτέλεσμα!! Αρκεί από κάπου να αρχίσουμε!! Και για αρχή εμείς προτείνουμε την υπογραφή του παρακάτω κειμένου προς το Δ.Σ. του Συλλόγου μας!!


"Π Ρ Ο Σ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Ολοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα, δικηγόροι και μέλη του Δ.Σ.Π, διαμαρτυρόμαστε για την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες μας, θεωρούμε εξοντωτικό το εν λόγω μέτρο και ζητάμε ο Σύλλογος, προς προάσπιση των συμφερόντων μας, να προβεί άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:


- Να απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, στην οποία να εκτίθενται τα προβλήματα που δημιουργεί η επιβολή ΦΠΑ σ’ εμάς και τους εντολείς μας.- Να οργανώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό.- Να αποστείλει επιστολή σε όλους τους φορείς της πόλης που να εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους υπό τις παρούσες συνθήκες η επιβολή ΦΠΑ είναι εξοντωτική για τα μέλη του,- Να αναθέσει σε επιτροπή συναδέλφων τη διερεύνηση της δυνατότητας δικαστικών ενεργειών."
skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου