ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΗΣΗ 16 δικηγορικών συλλόγων για σύγκληση Ολομέλειας στις 9.10.2010 στην Αθήνα

ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΗΣΗ
Προς τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτριο Παξινό.
Κοινοποιείται
προς όλους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας

Κύριε Πρόεδρε,
Κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας στην Καβάλα την 19-7-2010 δεσμευθήκαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεδρίαζε και πάλι η Ολομέλεια αφ' ενός μεν προς ενημέρωση επί της απάντησης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην δεύτερη Αιτιολογημένη Γνώμη, αφ' ετέρου δε προς εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τα αφορώντα την απελευθέρωση ζητήματα.
Κύριε Πρόεδρε,
Οφείλουμε όλοι και πρώτος απ' όλους εσείς να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την επερχόμενη εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των δικηγορικών υπηρεσιών στους ολίγους και ισχυρούς, έχοντας επεξεργασθεί και αποφασίσει κοινές θέσεις για όλα χωρίς εξαίρεση τα θέματα (κατάργηση γεωγραφικών περιορισμών, κατάργηση ελαχίστων αμοιβών, διαφήμιση, πολυεπαγγελματικές, υπερτοπικές και κεφαλαιουχικές εταιρείες, ασφάλιση αστικής ευθύνης κλπ).
Οφείλουμε όλοι και πρώτος απ' όλους εσείς να αντιμετωπίσουμε την μεθοδευμένη επικοινωνιακή επίθεση κατά των δικηγόρων από κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ, που έχει προφανή στόχο την απαξίωση του ρόλου μας και του λειτουργήματός μας. Να απευθυνθούμε στην κοινωνία για να την ενημερώσουμε και για να δημιουργήσουμε κοινωνικές συμμαχίες.
Οφείλουμε όλοι και πρώτος απ' όλους εσείς να διασώσουμε την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, τον λειτουργηματικό χαρακτήρα των παρεχομένων από εμάς υπηρεσιών, τον ρόλο μας στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης.
Κύριε Πρόεδρε,
Μας λυπεί το γεγονός ότι για να συγκληθεί η Ολομέλεια πρέπει να υποβληθεί αίτημα.
Οφείλετε να αποδεχθείτε την παρούσα κοινή αίτησή μας συγκαλώντας την Ολομέλεια στην Αθήνα το Σάββατο 9-10-2010 με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία κοινών θέσεων των Δικηγορικών Συλλόγων επί όλων των θεμάτων της "απελευθέρωσης" και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων κατά των μέτρων που θα προτείνει η Κυβέρνηση.
30 Σεπτεμβρίου 2010
Οι Πρόεδροι των αιτούντων Δικηγορικών Συλλόγων
Αιγίου Θεοφανόπουλος Παναγιώτης
Αρτας Τσίρκας Δημήτριος
Γιαννιτσών Ξυνίδης Αθανάσιος
Γυθείου Μητσάκος Γεώργιος
Θήβας Ζέρβας Κωνσταντίνος
Ιωάννίνων Χασιώτης Ηρακλής
Κατερίνης Τζαμακλής Χαρίλαος
Κιλικίς Αρτόγλου Ευρώπη
Κορίνθου Κονομόδης Δημήτριος
Κω Αβρίθης Παναγιώτης
Λευκάδας Τσάκαλος Ηλίας
Μυτιλήνης Βλουτέλλης Νικόλαος
Σύρου Παγίδας Νικόλαος
Φλώρινας Στεφανίδης Δημήτριος
Χαλκιδικής Λαγάνης Γεώργιος
Χίου Τσούρος Ισίδωρος
skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου