ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχόλιο για αντίδραση δικηγόρων στην οδηγία Μπολκενστάιν

Το μεγάλο ζήτημα συνάδελφοι, συγχρόνως και ερωτηματικό είναι, ότι και μερικοί συνάδελφοι πρόεδροι επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων "φαίνεται" να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα των τεκταινομένων. Βέβαια μόνο ως σύμπτωση, μέχρι προ της τελευταίας ολομέλειας, μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι των συμφωνούντων με την άποψη των προέδρων Αθηνών και Πειραιά ήταν αυτοί που ενημερώνονταν μόνο από την Συντονιστική και έκλειναν τα αυτιά τους ............

στους "αιρετικούς" προέδρους άλλων "μικρών" δικηγορικών συλλόγων. Όμως μετά την τελευταία ολομέλεια πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Άγνοια ή ανοησία σε προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων δεν συγχωρείται πλέον, άρα τι μένει άλλο, μήπως σκοπιμότητα, μήπως ύποπτος εφησυχασμός, μήπως κάτι άλλο που μας διαφεύγει.

Μήπως η διάλυση των συλλόγων και συλλήβδην του συνδικαλισμού των δικηγόρων, προ της εφαρμογής των μέτρων της οδηγίας (που οδηγεί μαθηματικά σε αυτό), επιδιώκεται αρχικά με την διάσπαση της ολομέλειας και την αυτόνομη (και αυθαίρετη και αντισυνδικαλιστική) πορεία των μεγάλων συλλόγων (ΔΣΑ και ΔΣΠ αρχικά) καθώς και την διαπραγμάτευση των θεμάτων με δικούς τους όρους χωρίς καμία συμμετοχή, ενημέρωση αλλά και αποδοχή των λοιπών δικηγορικών συλλόγων.

Ποιους δικηγόρους άραγε εκπροσωπούν οι πρόεδροι και τα ΔΣ των συλλόγων αυτών, όταν διαφοροποιούνται πλήρως και στην εκτίμηση του επικείμενου κινδύνου και των μέτρων, αλλά και στο θέμα των κινητοποιήσεων με τους περισσότερους των συλλόγων, των οποίων οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις γενικές τους συνελεύσεις. Έχει ενημερωθεί ο μέσος δικηγόρος Αθήνας και Πειραιά για την έκταση της καταστροφής που επίκειται με την επιβολή των μέτρων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τον δικηγόρο που μάχεται στα ακροατήρια, κοντά στον πολίτη και μακριά από τα μεγάλα συμφέροντα, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις εργοδοτικές τους εταιρείας.

Δημήτρης Π. Στεφανίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. (του μικρού και επαρχιακού συλλόγου). Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου