ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Κουγιουμτζίδη 3, Τ.Κ. 58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΤΗΛ. 23820-29756 * ΦΑΞ 23820-81156
info@dsgian.gr * www.dsgian.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
ΑΠΟ 14.6.2010 ΕΩΣ 18.6.2010

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην έκτακτη συνεδρίασή του της 10-6-2010, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματός τους, από την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ θα έχει πραγματοποιηθεί και η Ολομέλεια της 17-6-2010 στην Θεσσαλονίκη.
Συνεχίζουμε την αποχή μας και καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και όλους τους δικηγόρους της χώρας, σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και μαχητική ετοιμότητα, λόγω της πρωτοφανούς κρίσιμης κατάστασης και λόγω της απροσχημάτιστης καταστροφικής επίθεσης που δέχεται ο κλάδος μας, υπό την ανοχή και την απάθεια κάποιων (που όσο τους ανεχόμαστε, γινόμαστε συνένοχοί τους).
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του δικηγορικού κόσμου σε συστράτευση και μαζική μάχη για την προάσπιση και την υπεράσπιση των «οσίων και των ιερών» του προαιώνιου νομικού μας κόσμου και πολιτισμού, που δέχονται την πειρατική επίθεση των επικυρίαρχων εισβολέων που ήδη έχουν ψαλιδίσει την εθνική ανεξαρτησία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Ζητάμε την άμεση συγκρότηση – κατάρτιση της νομικής μας θέσης και την επιθετική ανάπτυξη - άσκηση αυτής, ενόψει της λήγουσας προθεσμίας (7-7-2010) στην αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν για τις κατώτερες αμοιβές.
Συνεχίζουμε να διαμαρτυρόμαστε για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το θέμα των γραμματίων προεισπράξεων των δικηγορικών αμοιβών και να εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στους αποικιοκρατικούς νόμους 3844 και 3845/2010.
Ζητάμε την οργανωμένη και συντεταγμένη επικοινωνιακή μας αντεπίθεση για την αποκατάσταση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος – επαγγέλματος, για την ρεαλιστική επεξήγηση προς την κοινωνία των συνθηκών άσκησης δικηγορίας για την συντριπτική πλειοψηφία των βιοποριζόμενων - μαχόμενων δικηγόρων και για την δημιουργία μετώπων με συνδοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, με τις οποίες κάποιοι τεχνηέντως μας ωθούν σε αντιπαράθεση.
Ζητάμε και επιδιώκουμε την ανάπτυξη μαχητικής αντίδρασης και εναντίωσης, στην επιχειρούμενη κατάλυση και κατάρρευση του κοινωνικού ιστού των μικρομεσαίων της χώρας μας (που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της μεταπολεμικής οικονομικής ανάτασης και ανάπτυξης της χώρας), με την δημιουργία συμμαχιών και την ανάπτυξη κοινών δράσεων και αγώνων με οργανώσεις εργαζόμενων, υπαλλήλων, επιστημόνων, επαγγελματιών, αγροτών και όλων των δοκιμαζόμενων από τις αντιλαϊκές και εξοντωτικές ρυθμίσεις του περιβόητου μνημονίου.
Ζητάμε την κλιμάκωση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας με περισσότερες, δυναμικότερες, αποτελεσματικότερες και πιο ενωτικές κινητοποιήσεις και δράσεις, που αν η συνδικαλιστική μας ηγεσία δεν θέλει να τις βάλει υπό την θεσμική σκέπη της, αποδείξαμε ότι έχουμε και την δύναμη και το θάρρος να τις αναπτύξουμε και περιφερειακά.
Συνάδελφοι, έναν περίπου μήνα μετά την έναρξη του αγώνα, έχουμε κάνει πολλά (έχουμε πετύχει πράγματα ως προς την συνδικαλιστική μας λειτουργία, που ήταν αδιανόητα πριν λίγους μήνες), όμως αυτά τα πολλά μπροστά στον τελικό στόχο και στον μακρύ δρόμο του αγώνα που ακολουθεί είναι πολύ λίγα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, γιατί όσο κι αν ακούγεται πατριωτικό, επικό ή λυρικό, μάλλον ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση: «ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ».

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Πρόεδρος
Αθανάσιος Δ. Ξυνίδης Νικόλαος Καραντζίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου