ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΚΡΥΟ - ΣΕΖΤΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΗ ΓΙΑ ΦΠΑ ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αμετακίνητοι στη θέση τους για την ύπαρξη ελάχιστων αμοιβών και την έκδοση γραμματίων προείσπραξης, οι δικηγόροι καλούν την κυβέρνηση να αποδείξει εάν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας και συνέπειας, παραπέμποντας στις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Χαρακτηρίζουν σαθρή την επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών μέχρι τις 7 Ιουλίου, «δεν αποτελεί θέσφατο όταν διακυβεύονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» και συμφωνούν να κριθεί το ζήτημα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένου ότι το ίδιο καθεστώς ισχύει και σε άλλες χώρες. Σε περίπτωση που δεν αχθεί η υπόθεση στο ΔΕΚ για οριστική κρίση, όπως έχει συμβεί σε τόσες άλλες υποθέσεις ήσσονος σημασίας, προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε», αναφέρουν, «να γίνουν οι υπηρεσίες του δικηγόρου "καταναλωτικό προϊόν", να μπουν σε λογική σουπερμάρκετ, στην αδηφάγο μειοδοσία ενός κακώς νοούμενου ανταγωνισμού. Δεν είμαστε μεταπράτες για να κάνουμε εκπτωτικές προσφορές στην "πραμάτεια" μας».

Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που σηματοδοτούν για τους δικηγόρους αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ποσού της σύνταξης και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζουν ότι δεν μπορούν παρά να λάβουν δυναμική απάντηση. Οσο για την επιβολή ΦΠΑ επαναλαμβάνουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο φόρος του τελικού καταναλωτή, που θα αυξήσει αδικαιολόγητα το κόστος προσφυγής στη Δικαιοσύνη και τελικά θα επιβαρύνει τον μέσο πολίτη. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής για την επιβολή ΦΠΑ που θα ξεκινήσει κανονικά από 1η Ιουλίου.

Τέλος, εκτιμούν ότι με τα νέα μέτρα που οδηγούν στην απαξίωση του δικηγόρου θα μπει η οριστική ταφόπλακα στη Δικαιοσύνη, η οποία βρίσκεται υπό κατάρρευση, αν δεν έχει ήδη πτωχεύσει. Ενδεικτικά σημειώνουν ότι για πρώτη φορά στις αστικές υποθέσεις προσδιορίζεται δικάσιμος για το 2014, 2015 και στα διοικητικά δικαστήρια ύστερα από 5 χρόνια.
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου