ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΎΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΜΕΙΩΣΗ Φ.Π.Α., ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ
Του Γεωργίου Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
ΠΡΟΣ
κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας,
Κοιν: κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας

Κύριε Πρόεδρε,
Ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού Φ.Π.Α., στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Είναι υποχρέωση μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν το επάγγελμά μας στον πλήρη οικονομικό ευτελισμό.
Εν όψει των ανωτέρω αιτούμαι όπως την επόμενη ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας εισαχθούν τα κατωτέρω θέματα:
1. Κατάργηση ή εναλλακτικά μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στις δικηγορικές αμοιβές.
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
3. Επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
4. Αλλαγή τρόπου φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών.
Είναι επιβεβλημένο να εισαχθούν τα ανωτέρω ζητήματα στην ημερήσια διάταξης της Ολομέλειας ούτως ώστε να επεξεργαστούμε τις προτάσεις που θα πρέπει να προωθηθούν κατά περίπτωση για νομοθετική ρύθμιση για να ανακοπεί αυτή η οικονομική λαίλαπα στο επάγγελμά μας.
Πρέπει επίσης να επιλέξουμε και στοχευόμενη δράση πίεσης προς την Ελληνική Κυβέρνηση για να δεχθεί τα δίκαια αιτήματά μας.
Τέτοιο αποτέλεσμα θα είχε η αποχή όλων των συναδέλφων της Χώρας στα Ποινικά, Διοικητικά και Αστικά Δικαστήρια όπου έχει οποιαδήποτε συμφέροντα το Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση που τυχόν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και με πράξεις στα ανωτέρω ουσιώδη ζητήματα που δυστυχώς έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τον κλάδο μας.
Αίγιο, 16/06/2014
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
Γεώργιος Ι. Μπέσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου