ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΑΙΤΗΣΗ
Του Γεωργίου Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
ΠΡΟΣ
1. κ. Υπουργό Οικονομικών, 
2. κ. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
Κοιν: 1) κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
2) κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
3) κ. Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΤΑΑ
Κύριοι,
Όπως με ενημέρωσε σήμερα 03/06/2014 στο Αίγιο το Προεδρείο της Ο.Δ.Υ.Ε. σε ερώτηση που υποβάλλανε στο Υπουργείο Οικονομικών τους έγινε γνωστό, ότι από τις 15/06/2014 και μετά θα αρχίσει δειγματοληπτική διασταύρωση των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Μάλιστα, όπως τους πληροφόρησαν, οι πληρωμές αναμένονται Αύγουστο με Σεπτέμβριο. Τα ανωτέρω έρχονται σε αντίθεση με εξαγγελίες ότι θα αρχίσουν οι πληρωμές από τις 14/06/2014.
Παρακαλώ γνωρίστε μου, εάν ισχύουν και είναι έγκυρες οι ανωτέρω πληροφορίες, όπως αυτές μεταφέρθηκαν σ’ εμένα από το Προεδρείο της Ο.Δ.Υ.Ε.
Σε κάθε περίπτωση ζητώ άμεσα να υλοποιηθούν τα εξαγγελλόμενα για πληρωμή όλων των δικαστικών αντιπροσώπων από 14/06/2014.
Η παράταση που είχε δοθεί από το ΕΤΑΑ για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών όλων των συναδέλφων της Χώρας μέχρι της 30/06/2014, έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την ήδη εξαγγελθείσα πληρωμή τους την 14/06/2014.
Δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι δεν θα γίνουν οι πληρωμές των συναδέλφων, όπως έχει ήδη δεσμευθεί το Υπουργείο.
Αδυνατεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της Χώρας να καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και με βάση την καταβολή σ’ αυτούς της εκλογικής αποζημίωσης προσδοκά σ’ αυτό.
Άλλωστε πρέπει να σεβαστείτε τον κόπο τους και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες σε δύο 24ωρα έκαναν τα καθήκοντά τους. (όταν ανάλογα καθήκοντα κάνουν τα Πρωτοδικεία σε 15 ημέρες ).
Παρακαλώ ενημερώστε με αν ισχύουν τα ανωτέρω, σε κάθε δε περίπτωση φροντίστε για την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης.
Ο κ. Πρόεδρος της Ολομέλειας και οι κ. Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να προβούν σ’ ανάλογες αιτήσεις.
Ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, εφ’ όσον ισχύουν τα ανωτέρω, να παρέμβει και να αναδείξει άμεσα την συσχέτιση της άμεσης καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης με την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
Αίγιο, 03/06/2014
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
Γεώργιος Ι. Μπέσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου