ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σε δύο «κύματα» η εκλογική αποζημίωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους

Σε δύο «κύματα» θα καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση σε 50.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, εφόρους, αναπληρωτές εφόρους και αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων που μετείχαν στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στο 60% των δικαιούχων τα στοιχεία των οποίων εστάλησαν εγκαίρως στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και έχουν ήδη διασταυρωθεί, ενώ το υπόλοιπο 40% θα καταβληθεί στις 23 Ιουνίου.
Σύμφωνα με συνεργάτες του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ.Τσαβδάρη η διαδικασία καθυστέρησε διότι η ΓΓΠΣ δεν έλαβε εγκαίρως από τα Πρωτοδικεία της χώρας και τους εφόρους τα συμπληρωμένα έντυπα με τα στοιχεία των μετεχόντων στις εκλογές.
Η καταληκτική προθεσμία που είχε δοθεί σε Πρωτοδικεία και εφόρουςεκπνέει σήμερα Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.
Στο θέμα παρενέβη προ ημερών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Επικρατείας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον πρώην γγ Εσόδων, Χ.Θεοχάρη, στην οποία ανέφερε πως «η Πολιτεία άμεσα οφείλει, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, χωρίς γραφειοκρατία, εμπόδια και παρελκύσεις να αποδείξει τη συνέπειά της απέναντι σ’ αυτούς, καταβάλλοντας τις οφειλόμενες αποζημιώσεις όσων δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα, καθώς και τα οδοιπορικά έξοδα της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας όσων μετέβησαν για την εκτέλεση του καθήκοντός τους εκτός νομού».

Θανάσης Κουκάκης
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου