ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Οι πορτογάλοι δικαστές διαδηλώνουν… κατά της λιτότητας


portugal_grunge_flag_by_think0Σε απεργία κατέβηκαν τη Δευτέρα οι δικαστές και οι δικαστικοί λειτουργοί στην Πορτογαλία, οι οποίοι διαδήλωσαν στη Λισαβόνα διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν κυρίως στόχο τη Δικαιοσύνη.
Η απεργία προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, καθώς πολλές δίκες αναβλήθηκαν, μολονότι δεν σταμάτησε η παροχή βασικών υπηρεσιών.
Η συμμετοχή στην απεργία προσέγγισε το 90%, σύμφωνα με το συνδικάτο των δικαστών SMMP, το οποίο την είχε προκηρύξει.
Περίπου 200 ώς 300 δικαστές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Λισαβόνας, έχοντας ως στόχο να υπερασπιστούν ένα «αξιοπρεπές και ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα».
Η κινητοποίηση αυτή έχει στόχο να καταγγελθούν «το διαδοχικό πάγωμα των μισθών, οι οποίοι δεν έχουν αυξηθεί από το 2011 και οι μειώσεις προσωπικού, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης», εξήγησε ο Ρούι Καρντόζο, επικεφαλής του συνδικάτου των δικαστών.
Οι απεργοί αντιτίθενται κυρίως στην αναδιοργάνωση του δικαστικού χάρτη, η οποία θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ίδιους, σε μείωση του αριθμού των δικαστών.
Το συνδικάτο των δικαστών κάλεσε την κυβέρνηση «να διατηρήσει έναν επαρκή αριθμό δικαστών ώστε η Δικαιοσύνη να μπορεί να διαδραματίζει τον ρόλο της».
Η απεργία έγινε την παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπεται για το 2014, ο οποίος προβλέπει την εξοικονόμηση 3,9 δισ. ευρώ και επιπλέον έσοδα. Αυτή η νέα θεραπεία λιτότητας αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς της στόχους, οι οποίοι έχουν καθοριστεί μαζί με τους διεθνείς πιστωτές της.
Την Τρίτη το CGTP, το βασικό κεντρικό συνδικάτο της χώρας, προβλέπει τη διεξαγωγή πολλών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας κατά των νέων μέτρων λιτότητας του προϋπολογισμού.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου