ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αποχή των δικηγόρων σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου οι δικηγόροι της Τρίπολης και της Καλαμάτας, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι Καλαμάτας.

Η απόφαση αυτή των δικηγόρων ελήφθη σε ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο που τραυματίστηκε σοβαρά, μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή.

Επίσης, διαμαρτύρονται «για την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, που έχει ως αποτέλεσμα όλοι όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων ή τυγχάνει να διέρχονται από αυτούς (δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και απλοί πολίτες) να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή».

Επιπλέον, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης καταδικάζει «τη βαρύτατη προσβολή του θεσμικού ρόλου των δικηγόρων, η οποία έλαβε χώρα στα Γιάννενα και εκδηλώθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων συναδέλφων, από μέρους αντιεισαγγελέων του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, οι οποίοι εζήτησαν τη σύλληψη, κράτηση και παραπομπή στην αυτόφωρη διαδικασία δύο δικηγόρων, επειδή διατύπωσαν αξιολογική κρίση στο ακροατήριο, ο ένας εξ αυτών επί παρεμβάσεως του αντιεισαγγελέα της έδρας κατά την απολογία του κατηγορούμενου, ο δε δεύτερος επί της προτάσεως της αντιεισαγγελέως της έδρας για την κατηγορία».
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου