ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6-11-2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8253649, 210-8826464, 210-8625016 ή 210-8625522 εσωτερικό 350, Fax: 210-8826172
http://www.odye.gr  email:info@odye.gr


ΑΘΗΝΑ, 04/11/2013
Αρ. Πρωτ. 45
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Προς: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ (ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ)

24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
6/11/2013

Συνάδελφοι,
Κλιµακώνουµε και διευρύνουµε τον αγώνα µας. Οι µεγάλες πανδηµοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιµότητα και την κατάργηση των Δηµοσίων Κοινωνικών Αγαθών, µε την απεργία της 6ης Νοεµβρίου διευρύνονται και παίρνουν γενικότερα εργατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά. Αντιστεκόµαστε σε µια πολιτική που γεµίζει τη χώρα µας µε κοινωνικά και οικονοµικά ερείπια προς όφελος των δανειστών και του µεγάλου κεφαλαίου. Σε µια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθηµερινές αυτοκτονίες πολιτών, στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόµενους και την κοινωνία δεν έχει κανένα αποτέλεσµα. Η εικονική πραγµατικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει µε τη βοήθεια των ΜΜΕ, δεν µπορεί να αποπροσανατολίσει κανένα. Το success story, το πρωτογενές πλεόνασµα και οι εξαγγελίες ότι δεν θα παρθούν νέα οριζόντια µέτρα αποτελούν υποσχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισµα. Πέρα από τα αντιλαϊκά µέτρα που εφαρµόζονται σε βάρος µας και διαψεύδουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες η Κυβέρνηση δεν µπορεί, πλέον, να πείσει κανένα ότι δεν συνεχίζει την ίδια πολιτική. Μας λέει πως δε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές. Τα νέα, όµως, δυσβάστακτα µέτρα όπως προκύπτουν από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισµού αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι και πάλι τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και της κοινωνίας. Οι εργαζόµενοι στο Δηµόσιο και τα δηµόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο. Οι άµεσες απολύσεις 15.000 εργαζοµένων προωθούνται ήδη. Μετά τις πρώτες 15.500 διαθεσιµότητες που προωθήθηκαν προετοιµάζεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος µε ακόµη περισσότερους εργαζόµενους. Νέοι φορείς και υπηρεσίες θα καταργηθούν. Τα εναποµείναντα ασφαλιστικά µας δικαιώµατα ξαναµπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Προετοιµάζονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αντί να επιστρέψουν στα Ταµεία τα κλεµµένα αποθεµατικά προωθούν νέες µειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ. Τα πενιχρά µας εισοδήµατα θα δεχθούν νέα επίθεση, νέες µειώσεις αποδοχών, νέα φορολεηλασία. Η δηµόσια παιδεία, η δηµόσια υγεία υποβαθµίζονται ακόµη περισσότερο. Κλείνουν δηµόσια σχολεία και υπηρεσίες υγείας ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα χαράτσια σε βάρος των πολιτών. Η πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας παραδίδεται στον αδηφάγο Ιδιωτικό Τοµέα. Χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες έχουν αρχίσει να διαφηµίζουν τα προϊόντα τους µέσω των «καρτών υγείας».

Ο αυταρχισµός της Κυβέρνησης συνεχίζεται και εντείνεται. Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων, την πολιτική επιστράτευση, τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών καταθέτει τροπολογίες στη Βουλή και αλλάζει κατά περίπτωση το πειθαρχικό δίκαιο και τον Υπαλληλικό Κώδικα απειλώντας µε απολύσεις τους υπαλλήλους που δεν στέλνουν στοιχεία για να τεθούν σε διαθεσιµότητα. Συκοφαντεί τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζοµένων και προσπαθεί να τους εξισώσει µε την εγκληµατική δράση των φασιστικών συµµοριώνΣτόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικα είναι η εφαρµογή των νεοφιλελεύθερων µνηµονιακών πολιτικών, οι βίαιες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προς όφελος του κεφαλαίου και στα πλαίσια αυτά χρησιµοποιούν κάθε αυταρχικό µέτρο. Καθηµερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των µνηµονίων οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή και την κοινωνία σε αδιέξοδο. Ο αγώνας, για να µη περάσει αυτή η πολιτική και για την ανατροπή της, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόµενου.

Οι µάχες που πρόσφατα δώσαµε και δίνουµε ενάντια στις διαθεσιµότητες τόσο σε πανδηµοσιοϋπαλληλικό επίπεδο όσο και σε διάφορους κλάδους, όπως οι διοικητικοί τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες κτλ. µε τη µεγάλη συµµετοχή και τις πολύµορφες δράσεις, δείχνουν το δρόµο που πρέπει να ακολουθήσουµε. Όλοι µαζί µπορούµε να ανατρέψουµε τις µνηµονιακές πολιτικές και να προωθήσουµε µια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόµενους και την κοινωνία και θα βασίζεται στη διαγραφή του δυσβάστακτου χρέους, στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήµατος, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας µε την ενίσχυση του Δηµόσιου Τοµέα. Μια πολιτική που θα προστατεύει και θα διευρύνει τα δηµοκρατικά, κοινωνικά και συλλογικά δικαιώµατα των εργαζοµένων.

Ο αγώνας διαρκείας ενάντια  στις µνηµονιακές πολιτικές αποτελεί τη µόνη µας ελπίδα. Όλοι µαζί στην απεργία της 6ης Νοεµβρίου. Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις. Με τον ενωµένο αγώνα µας  µπορούµε να τους σταµατήσουµε µπορούµε να τους ανατρέψουµε.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας 
ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου