ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στο κυνήγι 1.000 δικηγόρων

Απίστευτη φοροδιαφυγή με το colpo grosso των ανύπαρκτων γραμματίων προείσπραξης.
Δύο παράλληλες έρευνες που έχουν ως στόχο να επιφέρουν καίρια πλήγματα στη φοροδιαφυγή διενεργούνται από τις δικαστικές Αρχές και το ΣΔΟΕ. Στο μικροσκόπιο των –αυτοτελών- ελέγχων μπαίνουν δικηγόροι και διοικητές νοσοκομείων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», στο στόχαστρο του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έχουν μπει περίπου 1.000 δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο colpo grosso των ανύπαρκτων γραμματίων προείσπραξης.
Από τα στοιχεία που αποτελούν ήδη μέρος της εισαγγελικής έρευνας του κ. Δραγάτση προκύπτει ότι την τελευταία τριετία, δηλαδή από τη στιγμή που οι υπηρεσίες των δικηγόρων υπάχθηκαν στον ΦΠΑ με τον κανονικό συντελεστή, αρκετοί συνήγοροι υπεράσπισης, αλλά και πολιτικής αγωγής που ήταν παρόντες στη διεξαγωγή δικών ανά την επικράτεια αμελούσαν να κόψουν το απαραίτητο γραμμάτιο προείσπραξης της δικηγορικής αμοιβής.
Ως γνωστός, το τον λόγω γραμμάτιο αποτελεί την προείσπραξη της δικηγορικής αμοιβής και μπορεί να κυμανθεί από το ποσό των 100 ευρώ μέχρι και τα 2.500 ευρώ, εφόσον αφορά υπόθεση που εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο. Όμως όπως προκύπτει από την έρευνα, αρκετοί δικηγόροι, επικαλούμενοι αργοπορία στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έλεγαν στην έδρα του δικαστηρίου ότι θα προέβαιναν στη υποβολή του γραμματίου την επόμενη ημέρα, χωρίς αυτό να συμβεί τελικά.
Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου