ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων της χώρας έως τις 5 το απόγευμα (από τις τρεις το μεσημέρι που ήταν μέχρι τώρα) ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Βρισκόμαστε» είπε, «μέσα σε μια βαθιά και οδυνηρή οικονομική, κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση. Ο λαός μας δοκιμάζεται, είναι στιγμές για ευρύτερες συστρατεύσεις. Όχι μόνο πολιτικών αλλά και δικαστικών, πνευματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών».    

Πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη δοκιμάζεται και αμφισβητείται και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να ασκεί κριτικήστις δικαστικές αποφάσεις».Επισήμανε επίσης τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η είδηση της Συνέλευσης πάντως ήλθε από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Χρ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 δεν θα ειπράττονται χρήματα από τις μετατροπές των ποινών δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του κλάδου στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

«Δεν είμαστε εφορία» είπε «δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις δικαστηρίων μετά τις 3 μ.μ., θα επιδίδουμε επίσης τα δικαστικά έγγραφα ανά δύο, διότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού».Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ανέλυσε καταχειροκροτούμενη τον ρόλο του δικαστή. «Ο δικαστής», τόνισε, «πρέπει να απονέμει διακαιοσύνη με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Η δικαιοσύνη δεν επαίρεται, ούτε αυτοταπεινώνεται. Η αληθινή μας ανταμοιβή είναι η διαρκής συνάντηση με το Δίκαιο».Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος τόνισε και αυτός ότι «οι δικαστές πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο αλλά και το κράτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση».Παραίνεση προς τους πολιτικούς απεύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Π. Αθανασίου ώστε «να προβαίνουν στη σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών με φειδώ. Θα έρθει η εποχή», είπε, «που οι υπουργοί θα αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με υψηλό οικονομικό αντίκρισμα». Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση της SIEMENS και τις συμβάσεις για τους σταθμούς του Μετρό.

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η δικαιοσύνη ασθενεί αφούεπί πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών. Η τροποποίηση όπως είπε, των δικαστικών κωδίκων για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης έγινε πολλέ ςφορές στο παρελθόν για λόγους επικοινωνιακούς.

Στην εδήλωση μίλησαν εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής κ. Κ. Τζαβάρας, εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Αθ. Πλεύρης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.                
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου