ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ 12 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
                                                                                                     -23.06.2016-


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Μετά και από τις αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία η τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων που έλαβε χώρα στην Αθήνα και στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. , αλλά και μόλις την 18.06.2016 η Συντονιστική Επιτροπή , από την 21.06.2016 εφαρμόζεται πλήρως ο νέος ΚΠολΔ , καθώς από την ημέρα έναρξης εφαρμογής του και μέχρι σήμερα απείχαμε από τις καταθέσεις τις τακτικής  διαδικασίας , αλλά και από πράξεις εκτέλεσης , τις διαδικασίες δηλαδή τις οποίες επέκρινε  σύσσωμος ο νομικός κόσμος .
Επειδή σε όλες τις ημερήσιες διατάξεις της Ολομέλειας , από τον Γενάρη και έπειτα , αναγράφατε ως θέμα συζήτησης την στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , το θέμα όμως αυτό ουδέποτε συζητήθηκε.
Επειδή η Ολομέλεια πρέπει άμεσα να συγκληθεί και να αποφασίσει για το θέμα αυτό , το οποίο  έχουμε αφήσει εκκρεμές .
Επειδή δεσμευόμαστε από το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διοργανώσαμε , στο οποίο οι συνάδελφοι εξέφρασαν με συντριπτική πλειοψηφία  την άποψη ότι πρέπει να αντιταχθούμε  στον ΚΠολΔ .
Επειδή ακόμη ,   παρά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , παραμένουν εκκρεμότητες ,  τις οποίες μπορούμε να παλέψουμε με παρεμβάσεις , όπως η σύνταξη και προώθηση τροπολογίας για την επέκταση της δυνατότητας επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας , για τα χρόνια της παραμονής στο ΕΤΑΑ , όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων που ασφαλίστηκαν μετά το 1993 , ως επίσης η προσπάθεια για κατάργηση των παραβόλων προαγωγής προς οποιοδήποτε Ταμείο. Ταυτόχρονα παραμένει ζωντανό το αίτημα για συνολική απόσυρση των διατάξεων εκείνων του ασφαλιστικού Νόμου , που αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ  .
Για όλα τα παραπάνω
Σας ζητούμε
Κατ εφαρμογή του αρ. 135 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν.4194/2013) την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με θέματα  ημερησίας διάταξης :1) τη στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , 2) τη διαμόρφωση δράσεων μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να βελτιώσουμε διατάξεις του νέου ασφαλιστικού Νόμου.
                                                                                                         Με τιμή ,
                                                                                             Οι υπογράφοντες Πρόεδροι

1. Παναγιώτης Καρίπογλου – Σερρών
2. Αναστάσιος Πούλιος – Δράμας
3. Γεώργιος Μπέσκος – Αιγίου
4. Γεώργιος Δελμούζος – Άμφισσας
5. Δημήτριος Ορφανός – Ναυπλίου
6. Αθανάσιος Ξυνίδης – Γιαννιτσών
7. Ευρώπη Αρτόγλου – Κιλκίς
8. Κώστας Μαργέλης – Καλαμάτας
9. Λεμονιά Γαϊσίδου – Έδεσσας
10. Παντελής Ζήσης – Χαλκιδικής
11. Νικόλαος Παπαδάκης – Λασιθίου

12. Νικόλαος Κυπρούλης – Αμαλιάδος 

2 σχόλια:

  1. α, ωραία αφου ανατρέψατε το ασφαλιστικο με την πετυχημένη αποχή, θα ανατρέψετε και τον ΚΠολΔ ένα χρόνο μετα την ψήφισή του? τι πίνετε και δεν μας δίνετε? δεν πάτε στα γραφεία σας να κάνετε καμια δουλεια λεω εγω που την έχετε δει Προεδράρες , αποτυχία σε όλα είστε.χορτασαμε με τις ανακοινωσεις σας, την ψωνίσατε όλοι... πάψτε να μας ταλαιπωρειτε, η υπαρξη σας δεν έχει καμία χρησιμότητα για τους δικηγόρους πλέον(για άλλους σκοπούς ισως έχει). επί λέξει: ''ταυτόχρονα παραμένει ζωντανό το αίτημα για συνολική απόσυρση των διατάξεων εκείνων του ασφαλιστικού Νόμου , που αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ΄΄, χαχχαχα... .
    τωρα λυπάμαι αλλά φαίνεται και ο μικρομεγαλισμός και το κόμπλεξ της επαρχίας..

    Συγγνωμη και για το δικό μου επίπεδο αλλά πλέον έχετε ξεπεράσει τα όρια αστειότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανώς εκπροσωπείς δικηγόρους που δεν ειναι απο επαρχία..Ομως , επειδή είσαι προφανώς ανημέρωτος , να σου πω οτι άν δεν ήταν οι πρόεδροι της επαρχίας και δη οι συγκεκριμένοι που υπογράφουν και κάποιοι άλλοι , η Αθήνα και οι δυο τρεις δορυφόροι σύλλογοι , θα είχαν ξεπουλήσει τα πάντα.. Εκτός αν εσύ που τα γράφεις , εισαι υπέρ του ξεπουλήματος , γιατί μ αυτό το πνεύμα σε κόβω να γράφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή