ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Δεκτοί από ΔΣΑ οι πρώτοι απόφοιτοι κολεγίου

«Oι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας δέχθηκαν και επισήμως τους πρώτους πτυχιούχους Νομικής του Δημοσίου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, με φοίτηση στο ιδιωτικό ελληνικό κολέγιο IdEF, ως ασκούμενους». Αυτό ανακοίνωσε η ηγεσία του ελληνικού κολεγίου, προσθέτοντας ότι οι πτυχιούχοι του πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις –σε μαθήματα όπως το Ποινικό Δίκαιο και η Διοικητική Δικονομία– από τη Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας των δικηγορικών συλλόγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι οι πρώτοι απόφοιτοι ιδιωτικού κολεγίου που εγγράφονται στα βιβλία ασκουμένων των δικηγορικών συλλόγων. Οι επιτυχόντες στον πανελλήνιο διαγωνισμό μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό τους ως δικηγόροι στον δικηγορικό σύλλογο του πρωτοδικείου που επιθυμούν, με αίτησή τους προς το υπ. Δικαιοσύνης. Οι απόφοιτοι του IdEF είναι οι πρώτοι απόφοιτοι κολεγίου που εδρεύει στην Ελλάδα, οι οποίοι αξιοποιούν τη νέα διαδικασία για την αναγνώριση ευρωπαϊκών τίτλων σπουδών. Η διαδικασία δεν είναι αυτόματη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΣΑ.
Οι απόφοιτοι νομικής σχολής ευρωπαϊκού πανεπιστημίου υποβάλλουν το πτυχίο τους σε αρμόδια επιτροπή του δικηγορικού συλλόγου και διερευνάται η επάρκειά τους. Επειτα, καθορίζεται ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία πρέπει να εξεταστούν και μόνο εάν επιτύχουν μπορούν να προχωρήσουν.
http://www.kathimerini.gr/
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου