ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
          Πάτρα, 13 Ιουνίου 2016
Γούναρη 30  262 22                                                                                            Α.Π.  3039
Τ.Θ. 3072, Πάτρα
τηλ.: 2610320-931, fax: 2610337-847

Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κ. Βασίλη Αλεξανδρή

Κοινοποίηση: Σε όλους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν διαφόρων δημοσιεύσεων που έλαβαν χώρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από δικηγόρους όσο και κυρίως από Προέδρους, μέλη της Ολομελείας των δικηγορικών συλλόγων (Πρόεδρο Δ.Σ. Σερρών κ. Καρίπολγου και Δ.Σ. Αιγίου κ. Μπέσκο), αναφορικά με δήθεν λεχθέντα του Προέδρου του ΔΣΠ Νικολάου Παπάκου κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας της 3/6/2016, σχετικά με την λήξη της αποχής μας, αλλά και για τη γενικότερη προσωπική στάση του στο θέμα της αποχής, όσο και για τη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, το Διοικητικό συμβούλιο του Δ.Σ. Πατρών εκφράζει την αποδοκιμασία του, τόσο για το ανακριβές, όσο και για το ύφος  και τη σκοπιμότητα των δημοσιεύσεων αυτών.
Την παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία ο κλάδος μας βρίσκεται σε μαζική κινητοποίηση και διεκδικεί με όλες του τις δυνάμεις την ικανοποίηση έστω και κατ’ ελάχιστον των δίκαιων αιτημάτων του, μας προκαλεί προβληματισμό η στοχοποίηση του Προέδρου του Δ.Σ Πατρών αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών εν γένει, σχετικά με την δράση μας, τις πρωτοβουλίες  μας και την στήριξη του αγώνα των δικηγόρων κατά την εξάμηνη αυτή κινητοποίηση.
Βρισκόμαστε στις επάλξεις του αγώνα από την αρχή, αναλάβαμε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες και πολυποίκιλες δράσεις για την δημοσιοποίηση των αιτημάτων μας, ίσως και τις περισσότερες και μαχητικότερες, προχωρήσαμε σε δραστικές ενέργειες, όπως επανειλημμένες καταλήψεις του Δικαστικού μεγάρου, εκπονήσαμε μελέτες και έρευνες σχετικές με το ασφαλιστικό ζήτημα, ενημερώσαμε όλους τους πολιτικούς φορείς της περιοχής μας, αλλά και τους πολίτες, με διάφορους τρόπους και συναποφασίσαμε όλοι οι συνάδελφοι για την πορεία της κινητοποίησής μας, συμμετέχοντας βεβαίως απαρέγκλιτα και σε όλες τις κοινές δράσεις, που ελήφθησαν από την Ολομέλεια των Προέδρων και τη Συντονιστική Επιτροπή αυτής. 
Και τέλος προφυλάξαμε τις αποφάσεις της ολομελείας και της συντονιστικής, σχετικά με το πλαίσιο της αποχής, πολύ περισσότερο από σχεδόν όλους τους άλλους συλλόγους (και αυτό το υποστηρίζουμε σθεναρά και με υπευθυνότητα) και συνεχίζουμε να δρούμε ως Δ.Σ με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας για όλο το Δικηγορικό σώμα και όχι με διάθεση διαίρεσης και διάσπασης.
Για το λόγο αυτό νιώθουμε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι αποδίδονται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πατρών και στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών από ορισμένους Προέδρους μομφές, οι οποίες σημειωτέον όχι μόνο υπερβαίνουν τα όρια της κριτικής και της συναδελφικής δεοντολογίας, αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις πολλών ποινικών αδικημάτων, που αντανακλούν όμως και στο σύνολο των συναδέλφων της Πάτρας.
Επειδή, ως Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, είμαστε υπερήφανοι τόσο για την αγωνιστική μας διάθεση όσο και για τη υπεύθυνη στάση μας σχετικά με τον δίκαιο αγώνα μας, καταγγέλλουμε κάθε τέτοια συμπεριφορά και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δημοκρατικά όλες μας τις αποφάσεις και με γνώμονα την προάσπιση της ενότητας του Δικηγορικού Σώματος και την αλληλεγγύη όλων ανεξαιρέτως των Δικηγόρων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣ                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

1 σχόλιο:

  1. αρχισατε τα οργανα για το ποιος υπήρξε περισσότερο ή λιγοτερο ''αγωνιστης''..μετα την χλαπάτσα-αποχή που κατέστρεψε τους μαχόμενους και απότυχε παταγωδως, τσακωθείτε και μεταξύ σας..σιγα τις προσωπικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή