ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΧΗ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
(Δικηγορικού Συλλόγου Σερρων)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών , που συνεδρίασε εκτάκτως την 09.01.2016 , αποφάσισε τα εξής :
1. να επικυρώσει την από 09.01.2016 απόφαση της
Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων .
2. να καλέσει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών σε αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12.01.2016 μέχρι και την Παρασκευή 16.01.2016 , οπότε και θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου .
3 . να διατυπώσει την έντονη αντίδραση των μελών του Συλλόγου μας σχετικά με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό , του οποίου ζητά την άμεση απόσυρση . Το σχέδιο νόμου , όπως παρουσιάστηκε , επιχειρεί την εξόντωση του μικρού και μεσαίου δικηγόρου και επαγγελματία και οδηγεί σε βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμα μας χιλιάδες συναδέλφους , καθώς κανένας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά με τις ασφαλιστικές εισφορές , που προτείνονται .
4. να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού μας να αντιληφθούν την κατάσταση που δημιουργείται και λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού , που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες . Ειδικά για τους συναδέλφους βουλευτές , η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετήματος , θα αποτελέσει λόγο διαγραφής τους από το Σύλλογο μας .
5 . να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , στον οποίο αγώνα τιθέμεθα επικεφαλής .
6. να ζητήσει από την Κυβέρνηση επιπλέον : α) την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο , μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεων του , για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος και β) την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών , διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν από την 01.01.2016 , είναι αδύνατη η πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια .
Σέρρες ,09.01.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου