ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου προς Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας: Θεωρώ κ. Υπουργέ, ότι πρέπει να παραιτηθείτε ..........

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
______________________
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ
Τηλ - Fax : 26910-29411
www.dsaigiou.gr
dsaigio@gmail.com
Θέμα: ¨Ανακοίνωση Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με την οποία ζητείται η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με αφορμή την απάντησή του σε ερώτημα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για θέματα που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές Δικηγόρων¨
Το ερώτημα έγινε βάση αιτήσεως που είχε υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου για νομοθετική ρύθμιση στα θέματα ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γεωργίου Ι. Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
ΠΡΟΣ
κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
ΚΟΙΝ.:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
3. κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
4. Μ.Μ.Ε.
κ. Υπουργέ,
Με την από 09-07-2014 επιστολή μου, που απευθυνόταν σε εσάς, και τους συναρμοδίους Υπουργούς, ζητούσα υπό την θεσμική μου ιδιότητα ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου να υπαχθούν σε καθεστώς ρυθμίσεως οι οφειλές των δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ, είτε προέρχονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, είτε από άλλη αιτία (δάνειο προς νέους επαγγελματίες δικηγόρους)
Επίσης ζήτησα να γίνει επανακαθορισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.
Προς μεγάλη μου έκπληξη όταν μετέβην στο Υπουργείο σας, ο Δ/ντης του Γραφείου σας αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μου και με ενημέρωσε η γραμματέας του, ότι η αίτησή μου είναι στο….. αρχείο.
Όταν ερώτησα εύλογα πότε θα απαντηθεί ….. η απάντηση ήταν ¨εξετάζεται το εν λόγω θέμα, δεν θα λάβετε απάντηση !!! ¨
Αναγκασθήκατε να απαντήσετε στην αίτησή μου, έμμεσα κατόπιν ερωτήματος που κατέθεσε με βάση αυτήν ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Τσούκαλης. Επίσης για το ίδιο θέμα σας έχουν υποβάλλει ερώτημα ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νταβλούρος και άλλοι 26 Βουλευτές της Ν.Δ. από όλη την Χώρα κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Χώρας.
Η απάντησή σας πραγματικά αδιανόητη και ταυτόχρονα προκλητική για όλο το δικηγορικό Σώμα.
Ειδικότερα:
Απαντήσατε κατηγορηματικά στην αίτησή μας, να γίνει επανακαθορισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια ότι : ¨Μια τέτοια αλλαγή αποτελεί ουσιώδη μεταβολή του υφισταμένου συστήματος και δεν εξετάζεται !!! ¨
Ποιο υφιστάμενο σύστημα κ. Υπουργέ; Είσθε υπέρμαχος βάσει της απάντησής σας ενός ασφαλιστικού συστήματος που έχει φέρει σε απόγνωση την συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της Χώρας. Ενός συστήματος ασφάλισης που αδυνατούν οι δικηγόροι να καταβάλουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.
Ενός συστήματος που είναι υπό κατά κατάρρευση. Προφανώς πρέπει να είστε ο μοναδικός που δεν αντιλαμβάνεται το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Όταν Βουλευτές όλων των κομμάτων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης υποβάλλουν το συγκεκριμένο ερώτημα, όταν ο συναρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά κατηγορηματικά, ότι πρέπει η Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικηγόρων για το συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει το κλάδο των δικηγόρων Πανελλαδικά, εσείς γιατί κ. Υπουργέ δεν το εξετάζετε;
Γνωρίζετε φυσικά ότι το ΕΤΑΑ είναι χρηματοδοτούμενο από εμάς χωρίς καμμία κρατική ενίσχυση.
Εμείς που είμαστε η βάση του και το στηρίζαμε, αδυνατούμε κ. Υπουργέ με βάση το υπάρχον σύστημα να πληρώνουμε τις εισφορές μας.
Στην Αθήνα οι οφειλέτες ανέρχονται σε 8.582 συναδέλφους, ενώ σ’ όλη την Ελλάδα επί 43.580 δικηγόρων οι οφειλέτες του ΕΤΑΑ Νομικών ανέρχονται σε 17.380 συναδέλφους.
Πλέον με βάση πληροφορίες που υπάρχουν από την συγκέντρωση φετινών ασφαλιστικών βιβλιάριων οι οφειλέτες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 10 με 15% επιπλέον.
Ήδη με μαθηματική ακρίβεια το ασφαλιστικό μας σύστημα, την αλλαγή του οποίου δεν εξετάζετε καν !!! οδηγείται σε κατάρρευση.
Κε. Υπουργέ με βάση την απάντησή σας είναι πλέον φανερό ότι δεν ενδιαφέρεστε καν να ενεσκήψετε ουσιαστικά στο πρόβλημά μας. Ένα πρόβλημα που απειλεί με αφανισμό του κλάδου μας, αφού καλούμασθε να πληρώνουμε ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές (χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα και αντάλαγμα) όταν ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το Φ.Π.Α., το τέλος επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και και και….!!!
Είστε σε αυτή την θεσμική θέση κ. Υπουργέ προκειμένου να επιλύσετε θέματα και όχι να τα αφήνετε να διαιωνίζονται με ολέθριες συνέπειες.
Θεωρώ κ. Υπουργέ, ότι πρέπει να παραιτηθείτε καθώς η απάντησή σας δείχνει αδιαφορία στο δίκαιο αίτημα που υποβάλλουμε και κυρίως αδυναμία να βρείτε μία λύση στο ασφαλιστικό αδιέξοδο του κλάδου μας. Ένα αδιέξοδο που το αντιλαμβάνονται όλοι πλην ημών.
Ίσως ο αντικαταστάτης σας να μπορέσει να εξετάσει το ζήτημα και να δώσει λύσεις, όπως άλλωστε υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.
Όσον αφορά το θέμα της αύξησης των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και ρύθμιση για δάνεια που έλαβαν συνάδελφοι από το Ταμείο Νομικών όπως ήταν αναμενόμενο είστε αρνητικός και πάλι με περιγραφικές απαντήσεις.
Στην αύξηση των δόσεων απαντήσατε……. Θα πρέπει να τύχει συμφωνία του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών «παρέπεμψε την απόφαση σε εσάς …..»
ΚΡΙΜΑ για τον κλάδο μας που οδηγείται σε απόγνωση και εξαθλίωση.
Ο Πρόεδρος
του Δικηγορικού Συλλόγου
Αιγίου
Γεώργιος Ι. Μπέσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου