ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 19/21-9-2014

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στις 9.30 το πρωι του Σαββατου 20-9-2014 ξεκινουν οι ουσιαστικες εργασιες της Ολομελειας, στην ημερησια διαταξη της οποιας περιλαμβανονται 12 θεματα (δειτε παλαιοτερη αναρτηση), αφου την Παρασκευη 19-9-2014 το προγραμμα περιλαμβανε τους επισημους χαιρετισμους διοργανωτων και φιλοξενουμενων.
Λογω μη υπαρξης συνδεσης wi fi στο χορο που συνεδριασε η Ολομελεια σταθηκε αδυνατη η συνεχης ενημερωση για την προοδο των εργασιων της.
Οι εργασιες ξεκινησαν στις 10 το πρωι του Σαββατου παρουσια και του Υπουργου Δικαιοσυνης καθως και του Γ.Γραμματεα του Υπουργειου, οι οποιοι και παρεμειναν σχεδον ως το τελος της συνεδριασης αργα το βραδυ του Σαββατου. Η συνεδριαση θα συνεχιστει το πρωι της Κυριακης και θα ολοκληρωθει αργα το μεσημερι της ιδιας μερας.
Η Ολομέλεια ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής
Περιληπτικά αναφέρονται τα όσα συζητήθηκαν και οι σχετικές αποφάσεις: σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον νέο ΚΠολΔ και την ουσιαστική κατάργηση της προφορικής εμμάρτυρης απόδειξης που περιέχεται σε αυτό, αλλά και τις αλλαγές στην αναγκαστική εκτέλεση και τη διαδικασία ενώπιον των Πρωτοδικείων, υπήρξε έντονη κριτική τόσο από τους εισηγητές, τους Προέδρους που έλαβαν το λόγο αλλά και από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας κ. Αλεξανδρή, η οποία απευθύνθηκε και στον παρόντα Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν δεσμεύθηκε για τίποτα αλλά απλώς είπε ότι θα ληφθούν υπ` όψιν οι έντονες αντιρρήσεις - για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων όπως και για τα ζητήματα του ταμείου υγείας θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον συνάντηση Αλεξανδρή με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση παρόντος και του Υπουργού Δικαιοσύνης - .για τα φορολογικά ζητήματα ορίσθηκε επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προσφυγές οι οποίες θα κατατεθούν στα αρμόδια Διοικητικά Πρωτοδικεία - ο πρόεδρος της Ολομέλειας είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ Βορίδη και αναμένει απαντήσεις για σειρά προβλημάτων του κλάδου που του εξέθεσε - απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία αίτημα Δημάρχων - Δικηγόρων να λάβει απόφαση η Ολομέλεια περί άρσης του ασυμβίβαστου άσκησης δικηγορίας - ορίσθηκαν Πρόεδροι ως μέλη επιτροπών - για το έγγραφο του υπουργείου που ζητά την απογραφή της ψηφιακής υποδομής κάθε Δ.Σ. αποφασίσθηκε να σταλεί αρνητική επιστολή από την Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου