ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αν. Πούλιος Προ των πυλών η υποβάθμιση της δικαιοσύνης στο Νομό Δράμας

Αν. Πούλιος Προ των πυλών η υποβάθμιση της δικαιοσύνης στο Νομό Δράμας.
Σε δηλώσεις του ο προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αναφορικά για τα μέτρα που οδηγούν στην υποβάθμιση της δικαιοσύνης στο Νομό Δράμας, ανέφερε τα ακόλουθα:
« Μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4274/2014 πριν από μερικές μέρες καταργείται η μεταβατική έδρα του διοικητικού πρωτοδικείο της Καβάλας στη Δράμα. Αυτό σημαίνει ότι οι Δραμινοί πολίτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν  για τις διαφορές που έχουν με το δημόσιο θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Καβάλα, υποχρεωτικά πια και όλο αυτό εν μέσω καλοκαιριού και σε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε καμία άλλη σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Η προκλητική αδιαφορία της πολιτείας τη στιγμή που έχει αυξήσει  υπέρμετρα τα τέλη απέναντι στο δημόσιο για την προσφυγή των πολιτών στην δικαιοσύνη, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Δραμινούς πολίτες, δεδομένου ότι πλέον θα έχουν πέρα όλων των άλλων και την υποχρεωτική μετακίνηση στην Καβάλα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση των οργανικών θέσεων  των εισαγγελέων στην Δράμα, από τρεις σε δύο, ενόψει μάλιστα και της λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου που αφορούν άμεσα την εισαγγελία, αποδεικνύει ότι τουλάχιστον δεν υφίσταται κανένας κεντρικός σχεδιασμός από την μεριά της κυβέρνησης  όσων αφορά την απονομή της δικαιοσύνης στη Δράμα.
Περαιτέρω τα κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα στο Ειρηνοδικείο Δράμας από τις 11 οργανικές θέσει είναι κενές οι 5 αυτή τη στιγμή, η υποτυπώδης υλικοτεχνική υποδομή και η μη στήριξη οικονομικά των υπηρεσιών  των δικαστηρίων στη Δράμα, δείχνουν μία συνεχόμενη υποβάθμιση της διαδικασίας της απονομής της δικαιοσύνης στο νομό μας.
Τη στιγμή που εμείς οι δικηγόροι βαλλόμαστε από την υψηλή φορολογία, την επιβολή του ΦΠΑ 23%, από το τέλος επιτηδεύματος, από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και από τη στιγμή που όπως ανέφερα παραπάνω η δικαιοσύνη έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, εμείς οι δικηγόροι πήραμε την απόφαση ως Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας να ξεκινήσουμε έναν αγώνα από την έναρξη του ερχόμενου δικαστικού έτους, δηλαδή από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 προκειμένου όλη αυτή η διαδικασία να ανατραπεί.»
http://www.destanea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου