ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Λ.Ε.Δ.Ε

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Γεωργίου Ι. Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

ΠΡΟΣ
κ. Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε.
Κοιν: Προς τους Πρόεδρους των Δικηγορικών Συλλόγων – Μελών του Λ.Ε.Δ.Ε.
Θέμα : Το υπ’ αριθμ. 1118 έγγραφο του Λ.Ε.Δ.Ε
Στο έγγραφό αυτό πραγματικά δέχομαι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Ε.Δ.Ε. μια απαράδεκτη επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, επειδή ¨τόλμησα ¨ να διατυπώσω ως Πρόεδρος του Συλλόγου μου και μέλος του Λ.Ε.Δ.Ε. την άποψή μου που ταυτίζεται και με αυτή των μελών του Συλλόγου μου.
Δυστυχώς με τα δεδομένα που παρουσιάζονται υπάρχουν τα εξής στοιχεία : 
1. Ανείσπρακτες οφειλές από Συλλόγους πολύ μεγάλων ποσών.
2. Πάρα πολλές διαγραφές μελών του Λ.Ε.Δ.Ε. με ελάχιστες αντίστοιχες εγγραφές.
Τα ανωτέρω αριθμητικά δεδομένα τα γνωρίζουμε όλοι. Οι προτάσεις που παρουσιάσθηκαν από το Δ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε. δυστυχώς δεν έχουν πειστική απάντηση στο βασικό ερώτημα: Πώς θα γίνει βιώσιμο το Λ.Ε.Δ.Ε. όταν υπάρχουν μαζικές διαγραφές από τους Συλλόγους της Χώρας και ελάχιστες εγγραφές. Mάλιστα το ποσοστό διαγραφών και αντίστοιχων εγγραφών είναι δυστυχώς μεγαλύτερο από το προσδόκιμο.
Το πρόβλημα αυτό εντείνεται και από το ότι μεγαλώνει συνεχώς το ποσό ανείσπρακτων συνδρομών . 
Εύλογα θεωρούν πολλοί συνάδελφοι, σε όλη την Χώρα, ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας. Την απάντηση την δίνουν οι ίδιοι με τις μαζικές διαγραφές και την καθολική άρνηση των νέων συναδέλφων να εγγραφούν σε αυτό.
Με την επιβολή νέας εισφοράς και επιβάρυνση των συναδέλφων θεωρώ ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
Το βασικότερο είναι να δοθούν κίνητρα στους νέους δικηγόρους να πεισθούν ώστε να εγγραφούν σε αυτό και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να αισθανθούν βεβαιότητα ότι τα χρήματα που δίνουν στο Λ.Ε.Δ.Ε. θα έχουν αντίκρισμα.
Με βάση τα πραγματικά περιστατικά δυστυχώς δεν έχουμε λάβει πειστικές απαντήσεις. Ζητήσαμε να λάβουν αποφάσεις γενικές συνέλευσης Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με συμμετοχές όλων των μελών του Λ.Ε.Δ.Ε. και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Ζητήσαμε δηλαδή να αποφασίσει η βάση. ΕΜΕΙΣ. Όμως κάτι τέτοιο δεν ψηφίσθηκε.
Σε κανένα σημείο της ημερήσιας διάταξης, ούτε και προ ημερησίας τέθηκε επίσημα ζήτημα για την καθιέρωση εισφοράς. Διατυπώθηκε σαν σκέψη αλλά υπάρχει διαφορά από την επίσημη λήψη απόφασης.
Δεν είναι εύκολη απόφαση που έλαβα εγώ και τα μέλη του Συλλόγου μου για διαγραφή από το Λ.Ε.Δ.Ε. όταν επί τόσα χρόνια το στηρίζουμε και προσδοκούσαμε από αυτό.
Αυτό όμως είναι λογικό, ότι δεν μπορούμε να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω για κάτι που είναι σφοδρά αβέβαιο με βάση τα καθαρά αριθμητικά δεδομένα που προανέφερα και σε κάθε περίπτωση θα μας αποφέρει με μαθηματικά κριτήρια λιγότερα από ότι καταβάλουμε.
Ζητήσαμε ως Δ.Σ. την διάλυση του Λ.Ε.Δ.Ε. (ομόφωνη απόφαση με όλους μέλη του Λ.Ε.Δ.Ε.) διότι με τα δεδομένα α) ανείσπρακτες οφειλές που το νούμερό τους μεγαλώνει συνεχώς β) μαζικές διαγραφές με αυξανόμενη πρόοδο γ) ελάχιστες εγγραφές δυσανάλογες με διαγραφές, δυστυχώς το έλλειμμα του Λ.Ε.Δ.Ε. θα διογκώνεται συνεχώς και πρέπει κάπου να σταματήσεις αυτό. Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου με τον απελθόντα Πρόεδρο κ, Θεοφανόπουλο είχε επισημάνει αυτό το γεγονός και τον κίνδυνο διόγκωσης του ελλείμματος και είχε υποβάλλει συγκεκριμένα πρόταση μετά από απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των ασφαλισμένων του Συλλόγου μας.
Κύριοι, ενήργησα θεσμικά ως έχων την δυνατότητα αυτή από το καταστατικό του Λ.Ε.Δ.Ε. και προασπιζόμενος τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου μου.
Καμία προσωπική επίθεση δεν έκανα σε κανένα από εσάς.
Σας καλώ όπως εντός 48 ωρών ανακαλέσετε τους δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου και να το γνωστοποιήσετε εγγράφως σε όλους τους Προέδρους του Λ.Ε.Δ.Ε. με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου.
Μακάρι την ίδια καταγγελτικότητα που είχατε σε βάρος μου να την διατυπώνατε και σε έγγραφα ενάντια σε αυτούς που έχουν φέρει τον κλάδο μας σ’ αυτό το επίπεδο. Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους κ. συνάδελφοι.

Αίγιο, 01/07/2014
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
Γεώργιος Ι. Μπέσκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου