ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ 14-7-2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                                 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Αθήνα, 15.7.2014
                                                                                                     
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

     
Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε στις 14.7.2014, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την Προεδρία του  Προέδρου  Αθηνών  κ. Βασίλη Αλεξανδρή  μετά  από  διεξοδική  συζήτηση  αποφάσισε:
Ως προς το σχέδιο του ΚΠολΔ, η ορισθείσα από την Ολομέλεια της 29.3.2014 επιτροπή, αποτελουμένη από τους Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων Ηλείας  Δ. Δημητρουλόπουλο, Ιωαννίνων Α. Γιογλή, Καβάλας Α. Αθανασίου, Λάρισας Δ. Κατσαρό και Πατρών Ν. Παπάκο με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τον καθηγητή Ν. Κατηφόρη να συντάξει κείμενο με τις κοινές θέσεις του δικηγορικού σώματος λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προτάσεις – παρατηρήσεις που έχουν διατυπωθεί από τους Συλλόγους και δικηγόρους ατομικά, τις θέσεις – απόψεις δικαστικών λειτουργών και πανεπιστημιακών καθηγητών που έχουν διατυπωθεί σε ημερίδες καθώς και τις προτάσεις της επιτροπής του ΔΣΑ, το οποίο και θα αποστείλει στους αρχηγούς των κομμάτων και στους βουλευτές του αρμοδίου θερινού τμήματος.  
Από πληροφορίες το σχέδιο ΚΠολΔ δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ενδέχεται να κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα.
Ως προς τα πτυχία των πανεπιστημίων της Ε.Ε., σε συνέχεια των από 7.5.2014 και 16.6.2014 ενημερωτικών σημειωμάτων της Συντονιστικής Επιτροπής και επειδή οι αιτήσεις ενδιαφερομένων σε διάφορους Δικηγορικούς Συλλόγους έχουν αυξηθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα, να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος από όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και να ορίσει επιτροπή αποτελουμένη από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκη, την Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Π. Επιβατινού, τη σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χ. Τσαγκλή κα τον δικηγόρο Ιωαννίνων Σ. Αθανασίου προκειμένου να συναντηθούν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων Υπουργείων.
Ως προς το ιδιωτικό συμφωνητικό ΙΚΑ με συνεργαζόμενους δικηγόρους εμμένει στην από 29.4.2014 απόφασή της περί αποχής από 5.5.2014 των δικηγόρων της χώρας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ μέχρι να συνταχθεί και υπογραφεί το νέο ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, που κατά περιεχόμενο θα είναι συμβατό με τον Κώδικα περί Δικηγόρων.


    Με εκτίμηση
             ΒΑΣΙΛΗΣ  Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου