ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ως γνωστόν μεγάλη καθυστέρηση έχει προκύψει στις πληρωμές των συναδέλφων που εργάζονται στα δικαστήρια, κυρίως εκείνων που εργάζονται με παράταση από το προηγούμενο εξάμηνο. Θυμίζουμε οτι μέχρι στιγμής, μέσα Ιουνίου, οι συνάδελφοι που εργάζονται στα δικαστήρια από 15/1/2013 έχουν πληρωθεί μόνο τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ενώ οι συνάδελφοι που συνεχίζουν να εργάζονται με παράταση από το προηγούμενο εξάμηνο (15/9/2012-15/3/2013), μόλις πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2013.
Δεδομένου οτι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι γνωστό πρόβλημα του προγράμματος, το γεγονός οτι το τρέχον εξάμηνο ξέφυγαν από κάθε όριο σε συνδυασμό με φήμες προερχόμενες από στελέχη του Υπ. Δικαιοσύνης οτι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης του προγράμματος έχουν προκαλέσει έντονη ανασφάλεια στους συμμετέχοντες συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε μάλιστα οτι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το οποίο εκταμιεύει τα σχετικά κονδύλια και επομένως υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση.
Ως Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης με επίσημο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους του Υπ. Δικαιοσύνης έχουμε ήδη αιτηθεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων και ταυτόχρονα την πλήρη ενημέρωσή μας για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών και την οικονομική κατάσταση του προγράμματος. Στα πλαίσια αυτά η συνέλευση των συναδέλφων στα δικαστήρια που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/2/2013 αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση τριών συμβολικών τρίωρων στάσεων εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Το ΔΣ του ΣΑΔΘ, σύμφωνα με τα παραπάνω προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (10.00 - 13.00) τις ημέρες Τρίτη 18/6/2013, Τετάρτη 19/6/2013 και Πέμπτη 20/6/2013 απαιτώντας την άμεση απάντηση του Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση των υπαλλήλων των δικαστηρίων και του κοινού για την πιθανή ταλαιωρία.
Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700
Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΣκουμένων ΔΙκηγόρων Θεσσαλονίκης,
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης Πολυχρονίου Στεφανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου