ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΑ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
       Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
           Τηλ. 210-33.98.270, 71              

 
Αθήνα, 23.4.2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη συνεδρίασή του την 23η Απριλίου 2013, παρουσία του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Χρήστου Σπίρτζη και του(Αναπληρωματικού) Γ’ Αντιπροέδρου – Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, κ. Δημητρίου Κωστάκη, κατέληξε ομόφωνα στα εξής:
1. Η εν γένει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, ειδικότερα, η ανά τριετία υποχρεωτική μετάταξη των ασφαλισμένων σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, εν μέσω μάλιστα της οξύτατης οικονομικής κρίσης, την οποία βιώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των ασφαλισμένων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του ΕΤΑΑ, καταβάλλοντας τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
2. Η επιπρόσθετη επιβολή προστίμων στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, σε συνδυασμό με τη διαρκή επαύξηση των οφειλομένων χρηματικών ποσών λόγω της επιβολής τόκων, έχει ως αποτέλεσμα αφενός την πλήρη εξαθλίωση των ασφαλισμένων, οι οποίοι, σε περίπτωση οριστικής αδυναμίας να ανταποκριθούν στις κατά τα ανωτέρω οικονομικές τους υποχρεώσεις, κινδυνεύουν να υποστούν ακόμα και αναγκαστική εκτέλεση στην προσωπική τους περιουσία και αφετέρου την οριστική αδυναμία των ταμείων να εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.
3. Άμεση συνέπεια της κατά τα ανωτέρω ακολουθούμενης εισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης κατάρρευση του ΕΤΑΑ στο άμεσο μέλλον [ήδη, πλήθος συναδέλφων καταγγέλλουν ότι το Ταμείο έχει περιέλθει σε άτυπη «στάση πληρωμών», μη καταβάλλοντας νοσήλεια, επιδόματα, κ.λπ., ακόμα και μετά την πάροδο ενός (1) έτους!], με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας όσο και για τη δυνατότητα καταβολής των συντάξεων.
Ενόψει αυτής της δραματικής κατάστασης και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταργώντας την ανά τριετία υποχρεωτική μετάταξη των ασφαλισμένων σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και λαμβάνοντας κάθε δυνατό μέτρο προς ανακούφιση των ασφαλισμένων – οφειλετών και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου