ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου Δ.Σ.Α. – Οι Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις Φ.Π.Α. στη 2η Θέση του Πίνακα Κατάταξης Δανειστών


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
       Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
            Τηλ. 210-33.98.270, 71             

Αθήνα, 23.4.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνώνπληροφορήθηκε, με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση, τη διάταξη του άρθρου 33 παρ. 2 του Ν. 4141/2013 – Επενδυτικά Εργαλεία Ανάπτυξης Παροχής Πιστώσεων και Άλλες Διατάξεις (Φ.Ε.Κ. Α’ 81), με την οποία η κυβέρνηση – εν κρυπτώ και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς – προέταξε, επί πλειστηριασμών, πτωχεύσεων και εκκαθαρίσεων, το προνόμιο του Ελληνικού Δημοσίου επί των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων Φ.Π.Α., με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, στη 2η  θέση του πίνακα κατάταξης δανειστών (!), δηλαδή πάνω από τις απαιτήσεις των εργαζομένων, των δικηγόρων, των δασκάλων, κ.λπ.

Περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη αναγωγή των απαιτήσεων των κοινωνικοασφαλιστικών φορέων στην 3η τάξη, μαζί με τις απαιτήσεις των εργαζομένων, των δικηγόρων, των δασκάλων, κ.λπ., με αποτέλεσμα να επέρχεται σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τους ως άνω, κατ’ ουσία εξανεμίζεται πλήρως η δυνατότητα ικανοποίησης των τελευταίων για οφειλόμενα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, έστω και κατά ένα μικρό τμήμα των απαιτήσεών τους, αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και οι τιμές στις οποίες είθισται να εκπλειστηριάζονται τα ακίνητα.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών:
1) στηλιτεύει για ακόμα μια φορά την επιλογή της πολιτικής εξουσίας να «αποφασίζει» και να «διατάσσει» μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, περιστέλλοντας κεκτημένα δικαιώματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να ικανοποιηθούν το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, που, εντούτοις, διαθέτουν ήδη ένα κατά πολύ ισχυρότερο οπλοστάσιο διεκδίκησης των απαιτήσεών τους έναντι των πολιτών, οι οποίοι, για να εκδώσουν εκτελεστό τίτλο, πρέπει προηγουμένως να υποστούν τη γνωστή πολυσχιδή, δαιδαλώδη, χρονοβόρα και υψηλού κόστους προβλεπόμενη διαδικασία, και
2) καλεί το σύνολο των κοινωνικών φορέων σε συλλογική αντίδραση κατά των ως άνω αντεργατικών, αντικοινωνικών και, εν τέλει, αντιδημοκρατικών μέτρων, με στόχο την άμεση κατάργησή τους.
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου