ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

19 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του δήμου Βόλου προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται ανεμβολίαστοι.

 

Παρά το γεγονός πως η αρμόδια δημοτική υπηρεσία ενημέρωσε εμπρόθεσμα το προσωπικό της για τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, 19 εργαζόμενοι της προσέφυγαν στις 9 Αυγούστου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα με αντικείμενο την υποχρέωση της δημοτικής επιχείρησης, προσωρινά και μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί ασκηθησόμενης τακτικής αγωγής, να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της πρώτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού και παρά τη μη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, αιτήθηκαν την έκδοση προσωρινής διαταγής με αντικείμενο προσωρινά και μέχρι εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της σχετικής αίτησής τους, να υποχρεωθεί η δημοτική επιχείρηση να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αντιδίκων παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της πρώτης δόσης εμβολίου και παρά τη μη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από αυτούς. 

Η αίτηση των εργαζομένων για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής συζητήθηκε στις 12 Αυγούστου ενώπιον του αρμοδίου προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και απερρίφθη με την αυθημερόν εκδοθείσα απόφαση του δικαστηρίου. Υστερα από την εξέλιξη αυτή, η δημοτική επιχείρηση επέβαλε το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας σε 6 ανεμβολίαστους εργαζομένους της. 

πηγή: https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου