ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Επιτυχημένη και με υψηλές παρουσίες η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με το επίκαιρο θέμα «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη».
Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το παρών έδωσαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πέππας, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδροι του ΣτΕ και Πρόεδροι Δικαστικών Ενώσεων, o Α' Αντιπρόεδρος της CCBE, κ. Jose de Freitas, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίου και διαπρεπείς νομικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δικαστές όλων των βαθμίδων, Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και άλλοι.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την περιφρούρηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα επισήμανε πως «η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί παρά να είναι αδιαπραγμάτευτη» και ότι «το δικηγορικό σώμα, που έχει ταχθεί να διαφυλάττει το κράτος δικαίου και την έννομη τάξη, έχει ιστορία αγώνων απέναντι σε όσους προσπάθησαν να τραυματίσουν τη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οφείλουμε να είμαστε, και θα είμαστε, συνεπείς απέναντι στην ιστορία και τους αγώνες του δικηγορικού σώματος».
Σημείωσε τέλος - ειδικά για τις σχέσεις δικαστών και δικηγόρων - πως «οποιεσδήποτε τυχόν καταχρηστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα ούτε για να διαρραγεί η σχέση συναλληλίας που πρέπει να υφίσταται μεταξύ των συλλειτουργών της δικαιοσύνης, ούτε για να νομιμοποιηθούν θεσμικά εξαμβλώματα, όπως το νεοπαγές άρθρο 50 ν. 4509/2017, που τροποποίησε το άρθρο 340 ΚΠΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου