ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 5-7-2016

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
42 προεδροι παροντες
Ξεκιναει η Ολομελεια
Σ
Προτασεις: Σερρες αποχη πλαισιο Ολομελειας και τακτικη διαδικασια
Δραμα αποχη με πλαισιο Ολομελειας κσι τακτικη διαδικασια περιμενει την προταση της Ολομελειας
Αιγιο τα προηγουμενα και αποχη απο διαταγες πληρωμης τραπεζων
Αμφισσα οπως Δραμα
Ναυπλιο οπως Δραμα
Γιανιτσα, Κιλκις, Καλαματα, Εδεσσα απόντες
Χαλκιδικη να τηρηθει το δημοψηφισμα
Λασηθι συμφωνει με Δραμα ως προς την προθεση μη εφαρμογης του ΚΠολΔ και με Αιγιο για διαταγες πληρωμης
Αμαλιαδα στο πλαισιο της αποχης και η τακτικη διαδικασια
Αγρινιο οχι στη διασπαση της Ολομελειας γι αυτην εχουν καποια ευθυνη και οι προεδροι. Η σημερινη συγκληση αποτελει καταχρηση του δικαιωματος των προεδρων. Ουσιαστικη προταση δεν υπαρχει.
Φλωρινα στοχευμενες δρασεις να τεθει ο Παρασκευοπουλος προ των ευθυνων του
Συρος προταση η αποφαση της γενικης της συνελευσης
Ιωαννινα αποφαση ολομελειας υπαρχει για διεκδικηση υπαγωγης σε χαμηλοτερη ασφαλιστικη κατηγορια για ολους αρα δεν υπαρχει λογος ολομελειας για ασφαλιστικο. Δεν προστατευσαμε το μεσο της αποχης αφου απειχαμε και μετα την ψηφιση, Διεκδικηση αλλαγων στον κωδικα οχι αποχη. Δεν ειχαμε κανενα μαζι μας στην αποχη ουτε την κοινωνια.
Ορεστιαδα αποφαση ΣτΕ τι θα κανουμε;
Θεσσαλονικη δεν υπαρχει θεμα ουτε καν για ψηφοφορια. Θα τα δει η Ολομελεια του Σεπτεμβριου
Ρεθυμνο να απαντηθουν αν αληθευουν δημοσιευματα στο διαδικτυο
Πατρα σωστη η προταση Στεφανιδη
Πειραιας καταχρηση του αρθ 135 η σημερινη ολομελεια δεν ειχε λογο συγκλησης
Τοποθετηση Προεδρου
Ενημερωση και αποφαση για κειμενο κατα της διαδικασιας εκδοσης των 3 νομοσχεδιων
Τα ζητηματα ΚΠολΔ θα συζητηθουν στην Ολομελεια του Σεπτεμβριου

8 σχόλια:

  1. 17-5 γι την ωρα αποχη απο τακτικη, και συζητηση και καταθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ΟλΣτΕ έκρινε... η αποχη αντισυνταγματικη, τα άλλα λογια να αγαπιομαστε..εξαλλου καθε λιγο και λιγακι, αποχη κάνετε, ξερετε να κανετε και τιποτε άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι αδιανόητο να αποδεχτούμε την νέα τακτική διαδκασία. Veltso είσαι ένα άσχετο troll :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρε για αρχη μια φαπα από το ΣτΕ, παρε για συνεχεια την οργη συναδελφων που τους κλεισατε τα γραφεεια και στη συνέχεια παρε μια φαπα απο την πραγματικοτητα, η τακτικη διαδικασια ειναι γεγονος. φανταασιοκόποι αιθεροβαμενες..

      Διαγραφή
  4. Είναι αδιανόητο να απέχουμε ετεροχρονισμένα για ένα νόμο που ισχύει ήδη εδώ και ένα εξάμηνο και δεν πρόκειται να αλλάξει και ενώ ήδη έχουμε βγει από μία αποτυχημένη αποχή, η οποία μας έχει εξαντλήσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού ξεκινούν τα όρια της αυτογελοιοποίησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας διεκδικησουμε ρεαλιστικά πράγματα επιτέλους.
    Για παράδειγμα καταργήθηκαν τα ένσημα Ταμείου Νομικών και Προνοίας.
    Στα γραμμάτια υπάρχουν ακόμη κρατήσεις υπερ ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και υπερ ΕΤΤΑ-ΤΥΔΑ.
    Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτές οι κρατήσεις να συνυπολιστούν στις ασφαλσιτικές εισφορές μας του χρόνου.
    Για το ΚΠολΔ τι να απέχουμε; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν διαβαζες το νομο Κατρουγκαλο, ένα από τα ελάχιστα καλά που έχει είναι ότι συνυπολογιζονται οι κρατησεις απο υπερ ΕΤΑΑ στα γραμματια στις συνολικα οφειλομενε εισφορες,κατι που δεν ισχυε πριν..δειτε και το σημειωμα Μπακάλη του ΔΣα επι του νομοσχεδιου...κατα τα αλλα ο νομος ιναι ψιλο-εκτρωμα. Ωστοσο αποδεικνυεται ότι οι''ταγοι΄΄ μας δεν ενημερωσαν σωστα και πληρως για το μοσχεδιο,υπαρχει ελλιπης ενημερωση των δικηγορων για θεματα που τους αφορουν και πολλοι συρθηκαν στην απαραδεκτη αποχη σαν προβατα.τα συμπερασματα δικα σας, συμφωνω απολυτα με το σχολιο σοπυ για ρεαλισμο,ο οποιος σπανιζει στον κλαδο μας.

      Διαγραφή
  6. Τι ψιλο-έκτρωμα συνάδελφε; Χοντροέκτρωμα είναι; Έχετε πιάσει χαρτί και μολύβι να δείτε ότι για να φέρεις 1 χιλιάρικο σπίτι το μήνα καθαρό πρέπει να εισπράξεις περιπου 40000 το χρόνο ώστε να αρχίσεις να αφαιρείς έξοδα γραφείο - ΦΠΑ - εισφορές - φόρο εισοδήματος - εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος; Μα καλά πλάκα κάνουμε; 40000 για να σου μείνουν 1000 το μήνα; Εκτός και αν δουλέυεις αράπικο φυστίκι οπότε είσαι μια χαρά και 100% του δηλωμένου εισοδήματος να σου παίρνουν. Εμείς που δουλεύουμε με εταιρίες και είναι όλα δηλωμένα ας κλείσουμε ε; Αλλά δεν πειράζει, θα έρθουν και οι τεκμαρτές εισφορές (βάσει ηλικίας, γραφείου κτλ) και θα σας δω να τρέχετε όλοι μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή