ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

07 Μαρτίου 2016
Θεωρούμε ότι οι απόψεις των αξιότιμων Προέδρων, μελών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πρέπει πάντοτε να διατυπώνονται και να συζητούνται, κατά την φυσική παρουσία τους στην Ολομέλεια. 
Διαφορετικά ακυρώνεται ο ρόλος των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων και κινδυνεύει η λειτουργία της Ολομέλειας ως συλλογικού συντονιστικού οργάνου της δράσης του δικηγορικού σώματος, να μετατραπεί σε «λέσχη συζητήσεων» ή «όμιλο νομικού προβληματισμού» που απλώς εκδίδει δελτία τύπου ή αποφάσεις «παρατηρητηρίου» και θα πάψει να αποτελεί το συντονιστικό όργανο της δράσης των «μαχητών και φυσικών υπερασπιστών του δημοκρατικού Κράτους Δικαίου».
H αξιότιμη Πρόεδρος του ΔΣ Κιλκίς, με την από 4-3-2016 επιστολή της, την οποία συνυπογράφει και ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΔΣ Σερρών, διατυπώνει προβληματισμούς και επιφυλάξεις σχετικά με το αποτέλεσμα και την έννοια της αναλογιστικής μελέτης που παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, της 2-3-2016. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ως άνω αξιότιμοι Πρόεδροι, κατά την ως άνω συνεδρίαση της Ολομέλειας, ΟΥΔΟΛΩΣ στήριξαν τις σχετικές επιφυλάξεις και προτάσεις των προέδρων Δ. Στεφανίδη (Προέδρου του ΔΣ Φλώρινας) και Α. Γιογλή (προέδρου του ΔΣ Ιωαννίνων) που είναι οι μοναδικές που ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ. 
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος, στα πλαίσια της θεσμικής αποστολής τους, να ανταποκριθούν στο σημαντικό τους ρόλο μέσα στα όργανα στα οποία ορίστηκαν να συμμετέχουν και στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τους δικηγόρους και την κοινωνία (της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα), που σήμερα «στενάζουν» και «κοχλάζουν» από τα τεκταινόμενα σε βάρος τους.
Θεωρώντας ότι υπηρετούμε τα καθήκοντά μας ως εκπρόσωποι του σώματος των δικηγόρων, με εντιμότητα και ευθύνη, επισημαίνουμε ότι η τυχόν σιωπή των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων στα αρμόδια όργανά μας επί των καίριων ζητημάτων που μας αφορούν, δεν αίρεται με την εκ των υστέρων αποστολή επιστολών με επιφυλάξεις και προβληματισμούς.
Ως μέλη λοιπόν της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου η Ολομέλεια να ανταποκριθεί άμεσα στον θεσμικό της ρόλο, οφείλουμε τις απόψεις και προτάσεις μας να τις διατυπώνουμε ΠΡΩΤΊΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ στα θεσμοθετημένα όργανά μας και κατά τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και όχι εκ των υστέρων με ατομικές και λοιπές επιστολές, τις οποίες διαρρέουμε και διαδικτυακά, για να λάβουμε τις “επιβραβεύσεις” μας. 
Άλλως μάλλον επιδιώκουμε την ατομική (αγωνιστική, επαναστατική ή άλλη) προβολή και μέσα από αυτή δεν διστάζουμε να αποδεχτούμε να απολέσει η Ολομέλεια (που είμαστε εμείς οι ίδιοι) την νομιμοποιητική βάση της στα μάτια των δικηγόρων και της κοινωνίας.
Υπό τις σημερινές συνθήκες ως εγγυητές και υπερασπιστές του Κράτους Δικαίου πρέπει να αγωνιστούμε και να εκφραστούμε μέσα στα όργανά μας, στις ίδιες επάλξεις, και τούτο είναι και το πλέον σημαντικό σήμερα που οι δικηγόροι, ισότιμοι, αναγκαίοι, ανεξάρτητοι και αναντικατάστατοι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, εξαιτίας των πάσης φύσεως (οικονομικών και δικονομικών) περιορισμών και φραγμών (αποτρεπτικών ή απαγορευτικών) της αποτελεσματικής άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης σε δικαστήριο και σε δίκαιη δίκη, στερούνται ακόμη και την δυνατότητα απόκτησης στοιχειωδώς αξιοπρεπούς εισοδήματος, από την άσκηση του λειτουργήματος τους στα δικαστήρια. 
Αν για όλα τα κακώς κείμενα θεωρούμε υπεύθυνη την Ολομέλεια, επομένως τους ίδιους τους εαυτούς μας, ας κάνουμε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ μας. Και αν θέλουμε να εκπροσωπούμε τους Δικηγορικούς μας Συλλόγους και το δικηγορικό σώμα ας βοηθήσουμε να επιτελέσει η Ολομέλεια τον θεσμικό ρόλο της, με τη φωνή, την άποψη και τις προτάσεις μας στις συνεδριάσεις της και όχι εκ των υστέρων και με ηλεκτρονικές διαρροές. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή αποτελεί «αποδοχή» των κακώς κείμενων και του κακού εαυτούς μας.
Αναστασία Γιογλή, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωαννίνων
Δημήτρης Στεφανίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου