ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δικηγόροι τραπεζών έφτιαξαν τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Δικηγόροι τραπεζών συμμετείχαν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισηγήθηκε την τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚπολΔ), τροποποίηση που οδήγησε το συντονιστικό των δικηγορικών συλλόγων της χώρας σε τριήμερη απεργία αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Στην επιτροπή που συστάθηκε με την απόφαση 26152 του υπουργείου Δικαιοσύνης το Μάρτιο του 2012, συμμετείχαν ο νομικός σύμβουλος της Eurobank κος. Γιώργος Ορφανίδηςκαι η νομική σύμβουλος της Πειραιώς κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Η επιρροή των “τραπεζο-δικηγόρων” στην Επιτροπή αποτυπώνεται στην πρώτη από τις τρεις βασικές παρατηρήσεις τηςΣυντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο:
Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας”.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι, αιτιολογώντας ουσιαστικά την απόφασή τους για τριήμερη απεργία, “είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών”.

Μιλώντας στο koutipandoras.gr ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος υπογράμμισε πως “το κράτος με ανάλγητο τρόπο νομοθετεί εναντίον των δανειοληπτών και λειτουργεί ως υποκατάστημα των τραπεζών κατ' εντολή της τρόικας”.

Ας σημειωθεί πως η σύσταση της εν λόγω νομοπαρασκευαστικής επιτροπής έγινε με υπουργό Δικαιοσύνης το Μιλτιάδη Παπαϊωάννου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενάμιση μήνα πριν τις προκηρυγμένες εκλογές του Μαΐου του 2012.
 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου