ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ, ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  
       ___________________________
     ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ                                                           
         Τηλ - Fax : 26910-29411                                                            
             www.dsaigiou.gr                                                                            
             dsaigio@gmail.com
Κ.ΠΡΟΕΔΡΕ.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΜΑΡΤΥΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ.ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΤΑΞΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ.ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΤΑΞΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΕΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΗΣ ΩΣ ΠΙΕΣΗΣ.ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΥΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΜΜΑΡΤΥΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Νάξος   21/10/2014
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ               Αριθμ. πρωτ.  4226
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ  843  00                                         
Τηλ. 22850-24187 – φάξ 22850-25601

          Αξιότιμο κ. Πρόεδρε Ολομέλειας Δ.Σ. Ελλάδος
          Κοιν. κ.κ….. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων.
                             -----------------------------------
          Με το υπό ψήφιση νέο σχέδιο του ΚΠολΔ, γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι  μας, ότι επέρχονται στις διατάξεις του  ουσιαστικές αλλαγές  που  χρήζουν  αναγκαίας τροποποίησης, βελτίωσης ή συμπλήρωσης σε θέματα διαδικασίας, προθεσμιών, εκτέλεσης , αποδείξεων κ.λ.π, και δημιουργούν ζητήματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα τα δούμε στην πρακτική εφαρμογή του, εφόσον φυσικά ψηφιστεί το σχέδιο ως έχει.
   Με τις πλήρως επεξεργασμένες προτάσεις και αιτιολογημένες παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους φορείς, όπως και σεις ο ίδιος  αναφέρεστε στο κείμενο της επιστολής σας, εντοπίσαμε και καταγράψαμε τεκμηριωμένα  τις διατάξεις που θα πρέπει να τροποποιηθούν. 
          Άλλωστε γι΄ αυτό το λόγο ζητήθηκαν και οι θέσεις μας όπως σε όλα τα νομοθετήματα που αφορούν τον κλάδο  μας γίνεται.
          Ωστόσο η αναφορά που κάνετε, ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, χωρίς να επέλθει καμία αλλαγή κάθε άλλο παρά θετική και ευνοική έκβαση των απόψεών μας υποδηλώνει.
          Σαφώς και θα πρέπει να εκφράσουμε έντονα και έγκαιρα την αντίδρασή μας και να στηρίξουμε ακλόνητα τις θέσεις μας.
          Θεωρώ ότι οι Βουλευτές-Δικηγόροι  του Κοινοβουλίου τουλάχιστον, θα πρέπει να λάβουν άμεσα γνώση των έγγραφων απόψεών μας και να εκφράσουν την άρνησή των στη ψήφιση των διατάξεων που δεν τροποποιούνται.
          Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ή άμεση λήψη  απόφασης κρίνει ως αρμόδιο όργανο ότι  απαιτείται να γίνει.
           
                                       Με κάθε εκτίμηση                                        
                  Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου
                                     Μαρία Π. Μάρκου
                                                                          
                      

               
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Ρέθυμνο, 21-10-2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &                                  
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου                
Ταχ. Κώδικας: 74100
Τηλ. : 2831022409                                                                 
Φαξ: 2831052475             

            Σχετικά με την από 20/10/2014  Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ρ. γνωστοποίησε σ’ αυτόν την θέση-πρόταση του, η  οποία   είναι η παρακάτω:
Κάποιοι, σκοπίμως, επιμένουν να αγνοούν ότι σύμφωνα με το Άρθρο 134 του Ν   4194/2013, Κώδικας Δικηγόρων, μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ.Ε., συγκαταλέγεται και... β) Η μέριμνα για ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του δικαστικού συστήματος. γ) Η μελέτη και επεξεργασία θεμάτων σχετικών με τη νομοθεσία και τη νομολογία.  ....η) Η παρέμβαση σε ζητήματα εθνικού ή ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. 2. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι νομικός αρωγός ή σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας.

Είναι, κατά τη γνώμη μου, επιβεβλημένη η άμεση, εμφαντική  και δραστική απάντηση του Δικηγορικού Σώματος, η οποία πρέπει  να είναι ανάλογη του μεγέθους της προσβολής, η οποία επιχειρείται σε επιστημονικό, δικαιοπολιτικό, δεοντολογικό και κοινωνικό επίπεδο και αφορά την σχεδιαζόμενη ψήφιση του Σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη,  οι προτάσεις των Επιστημονικών Επιτροπών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ.Ε. και της Επιστημονικής Κοινότητας.  

Συνεπώς,  τουλάχιστον η Συντονιστική Επιτροπή, αν όχι εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων, πρέπει να συγκληθεί άμεσα, ώστε, με τρόπο εμφαντικό, τόσο εντός του Σώματος όσο και στην κοινωνία,  να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις.

Ευάγγελος Εμμ. Μουνδριανάκης
Μέλος της Σ.Ε.
Πρόεδρος Δ .Σ. Ρεθύμνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου