ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 24/25-9-2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8253649, 210-8826464, 210-8625016 ή 210-8625522 εσωτερικό 350, Fax: 210-8826172
http://www.odye.gr  email:info@odye.gr


ΑΘΗΝΑ, 22/09/2013
Αρ. Πρωτ. 42
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Προς: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή του κλάδου μας στην απεργία της 18 και 19/9/2013. Η απόλυση εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας, η κατάργηση κοινωνικών παροχών, η διάλυση όλου του κοινωνικού κράτους και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης μας βρίσκει  αντίθετους.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ O AΓΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα, γιατί:
 Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα  μπαίνουν σε διαθεσιμότητατο Δεκέμβριο άλλες 12.500ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
 Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλει τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
 Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
 Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
• Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».
 Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λιτότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ του κεφαλαίου, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται και γενικεύονται. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε - υπάρχει δρόμος!
 Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.
 Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.

Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

 

ð Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό ΔιοικητικήςΜεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

 

ð Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, συμμετέχουμε οι εργαζόμενοι στο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ

 

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ πιστεύει ότι η απαλλαγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων από τα μνημόνια και τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, μπορεί να επιτευχθεί με οργανωμένο αγώνα, και συσπείρωση, μέσα από τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς και σε καμία περίπτωση με την αναβίωση φασιστικών και νεοναζιστικών φαινομένων.


-- Τα μνημόνια εξαθλιώνουν το λαό, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.
-- Να βάλουμε φραγμό στη συρρίκνωση την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της  υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν και να αναπτυχθούν.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 24 ΚΑΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:

Για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του κεφαλαίου.
Για την κατάργηση των μνημονίων και για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την κατάργηση των «χαρατσιών» και της βαριάς φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για να σταματήσει επιτέλους η χρηματοδότηση των τραπεζών και όσες έλαβαν δημόσιο χρήμα να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο.
Για διαγραφή του δημοσίου χρέους, που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται η κερδοσκοπία, από κράτη και κεφαλαιοκράτες, που βλέπουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεονάσματα τους σε βάρος των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου.
Για να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας (νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περικοπή εφάπαξ, παραπέρα περικοπές στην ασφάλιση και την υγεία, παραπέρα διάλυση της παιδείας και του κοινωνικού κράτους).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, τα λέμε ξανά:
Η έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τα Δικαστήρια της χώρας, σε συνθήκες διάλυσης, με έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, τραγικές συνθήκες εργασίας, συνεχή αύξηση της δικαστηριακής ύλης, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της ανθρώπινης αντοχής μας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

 Για μισθούς αξιοπρέπειας.
• Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
 Για προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009.
• Για τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.
 Για την ψήφιση της διάταξης του Βαθμολογίου και μετά απ΄αυτή την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης.
• Για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών.
• Αλλαγή της εργασιακής σχέσης όσων συναδέλφων ήρθαν στα δικαστήρια με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΚΑΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας 
ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου