ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 17,18,19 και 20 ΣΕΠΤ. 2013

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
σας ενημερώνω συνοπτικά, ότι με σημερινή (11-9-2013) απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Ζ., αφενός μεν επικυρώθηκε η απόφαση της Συντ. Επιτρ. των Δικηγ.Συλ. Ελλάδας για αποχή των Δικηγόρων πανελλαδικά στις 17 και 18 Σεπτέμβρη, αφετέρου αποφασίστηκε η αποχή των μελών μας κ α ι για 19 και 20 Σεπτέμβρη 2013, λόγω της κρισιμότητας των μέτρων σε βάρος του δικηγορικού λειτουργήματος και δεδομένης της πανελλαδικής αποχής των δικ. υπαλλήλων στις 18 και 19 Σεπτέμβρη βάσει σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.
Επομένως, απέχουμε από τα καθήκοντά μας στις 17,18,19 και 20 Σεπτέμβρη 2013, με το εξής πλαίσιο αποχής : Η αποχή θα καταλαμβάνει τις παραστάσεις των Δικηγόρων Ζακύνθου ενώπιον όλων των Δικαστηρίων και διοικητικών αρχών και επιτροπών, εντός και εκτός Ζακύνθου, καθώς και κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών εγγράφων.
Εξαιρούνται μόνον υποθέσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια και οι οποίες αφορούν σε  :
1.      Αρξάμενες και οπωσδήποτε συνεχιζόμενες ποινικές δίκες.
2.      Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης - αυτόφωρα
3.      Παραγραφές - Προθεσμίες
4.      Αναστολές πλειστηριασμών - προσωρινές διαταγές
Η απαιτούμενη παράσταση θα εξαντλείται στην υποβολή αιτήματος αναβολής της υπόθεσης και μόνον.
Ποινικές  υποθέσεις, υποκείμενες σε παραγραφή, θεωρούνται όσες τελέστηκαν προ της 30-6-2007 σε πρώτο βαθμό  και προ της 30-6-2006 σε δεύτερο βαθμό.
Θα ακολουθήσει σχετική αναλυτική ανακοίνωση του Δ.Σ.Ζ.
Συναδελφικά
Σπύρος Καλογερίας
Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου