ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προετοιμασία σχεδίου προεδρικού διατάγματος με αντικείμενο την αντικατάσταση των προκαταβολών προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίες υπολογίζονται ως ποσοστό επί των «νομίμων αμοιβών», με εκ των προτέρων προκαθορισμένες κρατήσεις ανεξάρτητα από την ονομαστική αξία των γραμματίων προείσπραξης της δικηγορικής αμοιβής.
Μία τέτοια εξέλιξη, η οποία υποβάλλεται σε υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των γενικών βουλευτικών εκλογών, συνιστά απαράδεκτη παρέμβαση της «τρόικας» και των εγχώριων συνεργατών της στην οργάνωση και τη λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων που επιδιώκουν την παροχή των νομικών υπηρεσιών σε εξευτελιστικές για το δικηγορικό λειτούργημα αμοιβές.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι βέβαιος ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί θα απόσχουν από την υπογραφή του εν λόγω σχεδίου προεδρικού διατάγματος, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την προέλευση, τη σκοπιμότητα και τις συνέπειες αυτού του είδους των ρυθμίσεων.
Ο ΠρόεδροςΓιάννης Δ. Αδαμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου