ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ" ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επιστράφηκαν στους δικηγόρους της Καλαμάτας τα «υπεξαιρεθέντα» από την Τράπεζα της Ελλάδος


Δυο μέρες πριν από τις εκλογές η Τράπεζα της Ελλάδος επέστρεψε τα χρήματα που «υπεξαίρεσε» από το Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας των δικηγόρων της Καλαμάτας. «Οι δικηγόροι της Καλαμάτας νίκησαν, ο Δικηγορικός Σύλλογος δικαιώθηκε», τόνισε σχετικά πριν από λίγο, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης.
Στις 12 Μάρτη η Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται ότι έκανε ομόλογα τις καταθέσεις του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ύψους 191.919 ευρώ. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά «κουρεύτηκαν», στο πλαίσιο του PSI, απέμειναν 58.690 ευρώ, τα οποία έγιναν ομόλογα που θα πληρώνονταν μετά το 2040!
Ωστόσο, οι δικηγόροι της Καλαμάτας αντέδρασαν εντόνως για αυτή την «έξω από τα όρια της νομιμότητας» πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος, δεδομένου ότι ο Λογαριασμός Αλληλεγγύης αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και τελικά τα χρήματα επιστράφηκαν.
Ο Κώστας Μαργέλης έθεσε προς προβληματισμό το γεγονός ότι τα χρήματα δόθηκαν πίσω μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ επιπροσθέτως παρατήρησε ότι υπήρχαν και εντός του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας φωνές που αποδέχονταν την πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος και κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο Σύλλογο και στη διοίκηση του Λογαριασμού Αλληλεγγύης.
Τέλος σχολίασε το γεγονός ότι κατά τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων δεν συμμετείχαν άλλοι φορείς που επίσης υπέστησαν «κούρεμα» των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρ’ ότι είχαν κληθεί. Όπως τόνισε, εάν λάμβαναν μέρος στις κινητοποιήσεις ενδεχομένως θα είχαν επιτύχει και αυτοί κάτι, υπογράμμισε όμως ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα είναι δίπλα τους για να τους υποστηρίξει εφόσον τον χρειαστούν.
Ο πρόεδρος του Λογαριασμού Αλληλεγγύης, Ηλίας Ανδριανόπουλος, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι από την ημέρα που διαπιστώθηκε πως τα χρήματα του Λογαριασμού κουρεύτηκαν και έγιναν ομόλογα, το Διοικητικό Συμβούλιο κινητοποιήθηκε και με σειρά ενεργειών και διαμαρτυριών πέτυχε το αίσιο αποτέλεσμα.
Στ.Μ.
 http://www.kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου