ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ.Α. : "Η «μνημονιακή» κατανόηση της δικηγορίας ως εμπορικής δραστηριότητας πλήττει το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης."

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

             Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα

                 Τηλ. 210-33.98.270, 71             
Αθήνα, 6.5.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου, συζήτησε το θέμα της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντησή του με την «Τρόικα» σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων  και διατύπωσε τις ακόλουθες θέσεις:
·        Η «μνημονιακή» κατανόηση της δικηγορίας ως εμπορικής δραστηριότητας πλήττει το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η δικηγορική κοινότητα οφείλει να περιφρουρήσει και να διασφαλίσει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και να συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις που την αφορούν.
·        Ο Δικηγόρος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο όταν «στοχοποιείται» διαρκώς από την πολιτική εξουσία ως κατά τεκμήριο προνομιούχος και φοροφυγάς, μετατρεπόμενος συγχρόνως σε έμπορο και φοροεισπράκτορα για λογαριασμό του κράτους.
·        Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
·        Πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αποδείξει.

                                            Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου