ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3,65%

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Α.  ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Β.  ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΝΕΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
α/ Όροι και προϋποθέσεις χορήγησης δανείου σε νέους δικηγόρους
Ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών του Ε.Τ.Α.Α. χορηγεί τα από το άρθρο 43 του Ν. 2721/99 προβλεπόμενα δάνεια σε νέους δικηγόρους. Η χορήγηση αυτή εγκρίθηκε με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 914/9-3-2000 απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ με Αριθ. Β΄/ 10041/26594/4988/18-2-2004.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων αυτών καθορίζονται με τις πιο κάτω παρεχόμενες διευκρινήσεις:
  1. Νέοι δικηγόροι και συνεπώς δικαιούχοι δανειοδότησης, θεωρούνται όσοι έχουν ασκήσει το λειτούργημα τους για διάστημα μικρότερο των επτά (7) ετών. Στην 7ετία δεν υπολογίζεται ο χρόνος ασφάλισης της άσκησης τους.
  2. Το ποσό του δανείου ανέρχεται σε τέσσερεις χιλιάδες τετρακόσια δύο (4.402) ευρώ.
  3. Το επιτόκιο του δανείου συνομολογείται σε 3%.
  4. Η εξόφληση του δανείου θα γίνει σε (10) εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. Από τη χορήγηση του δανείου θα υπάρχει περίοδος χάριτος ενός έτους, ενώ η πρώτη δόση θα καταβληθεί μετά την πάροδο του πρώτου τοκοφόρου εξαμήνου. Η τελευταία δόση θα καταβληθεί με τη λήξη της πενταετίας από την καταβολή της πρώτης. Η καταβολή των δόσεων θα γίνεται στα γραφεία του Τομέα Ασφάλισης Νομικών ή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
  5. Τα τέλη χαρτοσήμου της δανειακής σύμβασης βαρύνουν το δανειολήπτη.
  6. Για κάθε τοκοχρεολυτική δόση που δεν θα καταβάλλεται εμπρόθεσμα, ο δανειολήπτης βαρύνεται με το νόμιμο τόκο υπερημερίας.
  7. Οι δανειολήπτες, νέοι δικηγόροι, θα εκχωρήσουν στον Τομέα με τη δανειστική σύμβαση, την αξίωση τους από το κατ’ έτος χορηγούμενο σ’ αυτούς ποσό εκ των Ταμείων συνεργασίας τους, προς εξόφληση κάθε τυχόν καθυστερούμενης δόσης του δανείου.
  8. Η χορήγηση του δανείου στους δικαιούχους θα γίνεται με αίτησή τους, στην οποία θα δηλώνουν ότι (α) στερούνται επαγγελματικής εγκατάστασης και (β) έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Σύλλογό τους.
  9. Οι ενδιαφερόμενοι που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις χορήγησης δανείου καλούνται να καταθέσουν τη σχετική αίτησή τους απευθείας στα γραφεία του Τομέα.

β/ Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
  • Αίτηση
  • Βεβαίωση οικείου Δ.Σ. περί μη οφειλής

Γ.  ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΟΥ
  • Τα δάνεια αποπληρώνονται σε 10 εξαμηνιαίες δόσεις.
  • Οι ημερομηνίες οφειλής αναφέρονται στη σύμβαση σας.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα δάνεια είναι ΕΝΤΟΚΑ.
    Αν παρέλθει ο ημερολογιακός μήνας οφειλής σας, παρακαλούμε
    επικοινωνήστε στα 2105296191 έως 3 για υπολογισμό των τόκων
    υπερημερίας.
  • Μπορείτε να εξοφλήσετε:
  1. i.        Στα ταμεία του ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ (Σωκράτους 53, Αθήνα)
  • Στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Υποκαταστήματα ΕΤΕ
    Internet Banking ΕΤΕ

    Αριθμός Λογαριασμού: 04054615457
    Κωδ. 14: Κεφάλαιο
    Κωδ. 48: Τόκοι υπερημερίας
  • Χορήγηση εξοφλητικής βεβαίωσης: αίτηση

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Α.  ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Β. ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
α/ Όροι και προϋποθέσεις χορήγησης δανείου σε έμμισθους ασφαλισμένους - συνταξιούχους
  1. Το ποσό του δανείου που χορηγεί το Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν. στον δικαιούχο ανέρχεται στο 3πλάσιο των ακαθάριστων αποδοχών του (μισθοδοσίας ή σύνταξης) με ανώτατο πλαφόν το ποσό των 4.402,00€.
  2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επείγουσας οικονομικής ανάγκης του δανειολήπτη, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί διαφορετικά, είναι δυνατή, μετά τη διαπίστωση της ανάγκης αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Κ.Α., η χορήγηση συμπληρωματικού δανείου μέχρι ποσού ίσου με το πενήντα τοις εκατό (50%) του ποσού που δικαιούται ο δανειοδοτούμενος από κάθε Φ.Κ.Α. με ανώτατο πλαφόν 6.603,00 €.
  3. Η χορήγηση δανείου είναι δυνατή αποκλειστικά προς αντιμετώπιση εξόδων σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, θανάτου,  έκτακτης στεγαστικής ανάγκης και σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται από τα καταστατικά των Φ.Κ.Α.. Τα εν λόγω περιστατικά πρέπει να αφορούν τον ίδιο τον δανειοδοτούμενο ή συντηρούμενο από αυτόν μέλος της οικογένειάς του ή προκειμένου περί αγάμου και της
  4. Ολόκληρο το ποσό του δανείου θα καταβληθεί στο δανειολήπτη, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της παρούσης σύμβασης, είτε στο Ε.Τ.Α.Α.- Τ.Α.Ν. είτε σε λογαριασμό που κατέχει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
  5. Η εξόφληση του δανείου θα γίνει με τριάντα έξι (36) ισόποσες, μηνιαίες, τοκοχρεωλυτικές δόσεις και των οποίων η παρακράτηση των οποίων θα γίνεται από το μισθό ή τη σύνταξη του οφειλέτη κάθε μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 εδαφ. ι΄ του Ν.Δ. 4114/60.
  6. Το επιτόκιο του δανείου παραμένει σταθερό μέχρι την εξόφλησή του δανείου και είναι ίσο με το μέσο σταθμικό επιτόκιο των τριετών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σταθερού επιτοκίου που διαμορφώνεται κατά την τελευταία πριν τη χορήγηση του δανείου δημοπρασία αρχικής έκδοσης ή επανέκδοσης αυτών, το οποίο αναφέρεται στην εκάστοτε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Β/7/28955/5280/15.11.2007 (ΦΕΚ 2260 Β’).
  7. Σε περίπτωση θανάτου του οφειλέτη, το Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν. θα παρακρατεί τις κάθε φορά οφειλόμενες τοκοχρεολυτικές δόσεις από τη σύνταξη που θα απονεμηθεί στην οικογένεια αυτού, μέχρι εξοφλήσεως ολόκληρου του ποσού του δανείου μαζί με τυχόν τόκους και έξοδα αυτού. Επίσης το Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Α.Ν. δύναται να επιδιώξει την είσπραξη του δανείου με κάθε άλλο νόμιμο μέσο σε βάρος οποιασδήποτε άλλης περιουσίας του οφειλέτη ή της οικογένειας αυτού ή των κληρονόμων του.
  8. Τα έξοδα και τα τέλη που αφορούν την χορήγηση δανείου και την υπογραφή της δανειστικής σύμβασης (τέλος χαρτοσήμου κ.λ.π.) βαρύνουν το δανειολήπτη.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
  • Αίτηση
  • Πρόσφατο ενημερωτικό μισθοδοσίας ή σύνταξης
  • Βεβαίωση από την οποία προκύπτει η έκτακτη ανάγκη (γάμος, τοκετός, σοβαρή ασθένεια, θάνατος, έκτακτη στεγαστική ανάγκη)
  • Επικυρωμένο αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος ή επικυρωμένο αντίγραφο τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.tnomik.gr.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ------------------------------------------- Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο: