ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Ο ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ρ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα… στα στοιχεία της Αστυνομίας συστήνει προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, θεωρώντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τ’ αστυνομικά όργανα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είτε κλείνουν είτε κάνουν τα «στραβά μάτια» σε παρανομίες που διαπιστώνουν. Με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας ο κ. Παπαδάκης κάνει λόγο, μάλιστα, για αδιαφορία, αδράνεια αλλά και για ενδοτική συμπεριφορά μερίδας προανακριτικών υπαλλήλων (αστυνομικών) σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων. Ο μόνος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος από τους εισαγγελείς όλων των στοιχείων που τους διαβιβάζονται από τα Αστυνομικά Τμήματα και η διασταύρωσή τους ακόμη και επί τόπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, βγαίνοντας οι ίδιοι έξω από το εισαγγελικό γραφείο.

«Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί μικρή μερίδα προανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι επιδεικνύουν είτε αδράνεια και περιορισμένο ενδιαφέρον για το καθήκον, είτε ενδεχομένως στάση ενδοτική σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων (οικονομικών ή υπηρεσιακών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσώπων φιλικών ή συγγενικών λόγω εντοπιότητας κ.α), φρονούμε ότι είναι ενδεδειγμένο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις της πιο πάνω κατηγορίας αρμοδίων για την εξακρίβωση και βεβαίωση ποινικών παραβάσεων υπαλλήλων και να επιδιώκουν όπως αποκτούν οι ίδιοι άμεση αντίληψη και όχι εξωραϊσμένη ή ατελή, ως ενίοτε τους μεταφέρεται, διασταυρώνοντας τα στοιχεία και, όπου απαιτείται “βγαίνοντας έξω από το εισαγγελικό γραφείο”, έτσι ώστε να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους».

Στην εγκύκλιό του ο κ. Παπαδάκης ζητά όπου είναι εφικτό από τις ειδικότερες συνθήκες εργασίας, να ορισθεί στις κατά τόπους Εισαγγελίες ένας εισαγγελικός λειτουργός (ή περισσότεροι ανά αντικείμενο) αρμόδιος για: α) το περιβάλλον, β) την προστασία της δημόσιας περιουσίας (δασικές εκτάσεις) και γ) την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων ιδίως όπου υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις θανατηφόρων ή σοβαρών εργατικών ατυχημάτων ο κ. Παπαδάκης ζητά απ’ τους εισαγγελείς να προσπαθούν για την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών , ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα θύματα ή οι συγγενείς τους «κάτι που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος δικαίου», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου