ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ "ΕΦΟΔΟΣ" ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΤΥΧΑΙΟ;

Παρότι με ανακοίνωση από την πλευρά του διοικητικού συμβουλίου είχε διαβεβαιωθεί πως το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό, “ράμπο” του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκαν εκ νέου τα γραφεία του συλλόγου στο δικαστικό μέγαρο. Αυτή τη φορά κάλεσαν εγγράφως εκπροσώπους του να παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κύκλους του συλλόγου.
Η πρώτη έφοδος των μελών της περιφερειακής διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων είχε γίνει το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου. Όπως είχαν μεταφέρει υπάλληλοι στον πρόεδρο και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τις δαπάνες που γίνονται από τον σύλλογο, καθώς και για τις επιδοτήσεις που έχουν ληφθεί από το δημόσιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιωτικούς φορείς.
Από τότε το διοικητικό συμβούλιο έκανε λόγο για “κακόβουλη, ψευδή και μεθοδευμένη καταγγελία”, ενώ με σχετική ανακοίνωση
βεβαιώθηκε πως “το αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν αρνητικό”.
Ωστόσο, όπως έλεγαν δικηγόροι στη “Μ” και επιβεβαίωναν επιτελείς του ΣΔΟΕ, “υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, και μέχρι τώρα δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα”. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός της δεύτερης επίσκεψης, δηλαδή η χορήγηση συγκεκριμένων στοιχείων από τιμολόγια τριών ετών, για να διασταυρωθούν ποσά που δόθηκαν.

Ζητήθηκαν στοιχεία
Συγκεκριμένα, έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι ζητήθηκαν στοιχεία σχετικά με δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση των γραφείων του συλλόγου και για την κατασκευή της βιβλιοθήκης, όπως επίσης στοιχεία για το εάν έχει πάρει ο σύλλογος συγκεκριμένες επιδοτήσεις. “Ακόμη κι εμείς δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι ζητούν και πού στρέφονται οι έρευνες. Ο σύλλογος δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από το δημόσιο, και όλες οι δαπάνες δεν έχουν κάτι επιλήψιμο”, υποστήριζαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Έντονες αντιδράσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση των υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εκείνη την ώρα βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου, στον τέταρτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Μάλιστα, οι φωνές ορισμένων που απευθύνθηκαν στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών ακούστηκαν στους υπόλοιπους ορόφους. Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν τις συνεχείς επισκέψεις “στοχευμένες”. “Δεν μπορεί για μία ανώνυμη καταγγελία να έρχεται κάθε λίγο το ΣΔΟΕ στον σύλλογο, που δεν έχει δώσει δικαίωμα από την ίδρυσή του”, επισήμανε το μέλος της “Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων” στο διοικητικό συμβούλιο Γιώργος Τζαμαδάνης. “Θέλουν να πλήξουν το δικηγορικό σώμα. Όλα γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Το δημόσιο ξέρει τι έχουμε πάρει, γι’ αυτό και όλα είναι προσχηματικά”, συμπλήρωσε.

Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση
Ενδεικτικό της αντίδρασης που προκλήθηκε ήταν ότι το έγγραφο-πρόσκληση της υπηρεσίας για χορήγηση στοιχείων δεν παραλήφθηκε αλλά θυροκολλήθηκε στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου. Οι αντιδράσεις από πλευράς δικηγόρων συνεχίστηκαν και χθες με ανακοίνωση που εκδόθηκε, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του συλλόγου καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το μεσημέρι της επόμενης Τρίτης, “προκειμένου να αποφανθεί το συμβούλιο στο αίτημα-πρόσκληση του ΣΔΟΕ να χορηγήσει στοιχεία και πληροφορίες για τα έτη 2007-2009”, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ουσιαστικά, τα μέλη του συμβουλίου θα αποφασίσουν για την τακτική που θα ακολουθήσει ο σύλλογος στους ελέγχους που γίνονται, αφού χαρακτηρίζονται “μεθοδευμένοι”.

Μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων
Παράλληλα, στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα συζητηθεί και η επίσημη αντίδραση για την αποκάλυψη αυτών που κατήγγειλαν τον σύλλογο στο ΣΔΟΕ προκαλώντας τον φορολογικό έλεγχο। “Το συμβούλιο θα αποφασίσει για εξώδικες και δικαστικές ενέργειες κατά των υπαιτίων της υποβολής ψευδούς και δόλια μεθοδευμένης ‘καταγγελίας’ σε βάρος του συλλόγου, που προκάλεσε το μειωτικό για το κύρος του έλεγχο του ΣΔΟΕ και τη δυσφημιστική δημοσιότητα που επακολούθησε”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που θα κατατεθεί θα προτείνει να κινηθεί η διαδικασία υποβολής μηνυτήριας αναφοράς κατ’ αγνώστων για δυσφήμιση, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποκαλυφτούν τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, καθώς θεωρείται πως η διαδικασία με υποβολή αίτησης προς το ΣΔΟΕ θα καθυστερήσει καιρό.
www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου